Ötgyermekes demens édesapa hunyt el reggeli müzlizés közben

A férfire nem figyelt a családja, emiatt veszítette életét a demens édesapa.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.10.
mosószer ötgyermekes demencia édesapa reggeli

Egy ötgyermekes édesapa az életét vesztette, miután tévedésből mosószert öntött a reggeli tál kukoricapehelyére. 

Gyertya gyász halál tragédia
Fotó: Pexels (illusztráció)

Az írországi Dublinban élő 92 éves férfinál öt évvel korábban diagnosztizáltak demenciát, és az állapota a halála előtti öt hónapban érezhetően rosszabbodott. Felesége, Viola ezen idő alatt egy idősek otthonába költözött be, így lányuk, Ailbhe McDonald költözött az édesapjához. Már 19 hónapja vigyázott az apukájára, amikor bekövetkezett a tragédia. 

„Olyan gyorsan történt, tökéletesen jól volt, aztán hirtelen eltűnt” – kezdte összetörten az apuka másik lánya, Aisling O’Grady. 

Az ötgyermekes édesapa a demenciája miatt teljesen összezavarodott, hogy mikor van nappal és mikor éjszaka. Emiatt pedig gyakran furcsa időpontokban kelt fel enni. A halála napján is hajnali fél négy körül készítette el a reggelijét a konyhában. Ailbhe akkor kezdett gyanakodni, hogy baj van, amikor húsz perccel később sem feküdt vissza az édesapja. 

Amikor rátalált, Tom említette, hogy rosszul érzi magát, miután evett valamit. Ailbhe ekkor vette észre a lila mosószert a tál kukoricapehelyben. Ailbhe apja vonakodott kórházba menni, de 30 perccel később mentőt hívott a lánya, amikor torokfájásra és köhögésre kezdett panaszkodni. 

John Legge, a SVUH sürgősségi orvosszakértője nyilatkozatában elmondta, hogy Tom a kórházba vezető úton hányt a mentőautóban, és a sürgősségi osztályon kiemelt esetként kezelték. Azonban légzési problémái voltak, mivel a mosószer a gyomra mellett a tüdejére is hatással volt. A boncolás megerősítette, hogy Tom aspirációs pneumonitisben halt meg, ami a mosószer lenyelése következtében fellépő gyulladásos reakció a tüdőben.

Dr. John szerint Tom demenciája és szívbetegsége is hozzájárult a halálához. A halottkém azt mondta, hogy még soha nem találkozott ilyen halálesettel.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás