Budapest: Ilyen lehet a pénzért és hatalomért összebútorozó szivárványkoalíció

Így állhat össze a baloldali koalíció Budapesten. A főváros bemutatja a szivárványkoalíciót : Karácsony és a DK hallgat, Magyar szervezkedik.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.09.23. 15:05
Budapest Karácsony Gergely DK Magyar Péter Szentkirályi Alexandra

Hónapok óta nagy a csönd Karácsony Gergely körül, akinek októberig, az új fővárosi közgyűlés megalakulásáig meg kell alapoznia hátországát, de láthatóan körmére égett a feladat. A helyzet jelenleg az, hogy komolyabb közgyűlési támogatás nélkül indulhat útnak, ami mutatja a súlytalanságát. Ugyanakkor a véleményét gyakran változtató showman, Magyar Péter, a Tisza párt elnöke és Szentkirályi Alexandra, a fővárosi Fidesz- frakció új vezetője nyilvánosan beleállt a főváros 2 hét múlva induló ciklusának kérdéseibe. A kiszivárgott információk szerint a Tisza párt elnöke most éppen szivárványkoalíciós terveket dédelget, Szentkirályi pedig másodszor hívta fel a figyelmet arra: "A baloldalon a hatalomért és a pénzért bármire képesek".

szivárványkoalíció
Jön a szivárványkoalíció?  Hosszabb távon könnyen működésképtelenné válhat a főváros Fotó: Metropol

A nyár eleji önkormányzati választáson megrogyott DK támogatását élvező Karácsony Gergely szorult helyzetbe kerülhet, mostanra ugyanis már meg kellett volna állapodnia azokkal az erőkkel, akikkel az irányítást továbbra is kézben tarthatná a következő ciklusban. A helyettesekről, cégvezetőkről már meg kellett volna egyeznie, hiszen hamarosan hivatalosan megalakul az új közgyűlés, ami könnyen Karácsony vesztét okozhatja. Jelenleg annyi derült ki, hogy Magyar Péter lakásán volt egy találka szivárványkoalíciós  törekvésekkel és Karácsony jelenléte nélkül. Szentkirályi Alexandra azonnal felhívta a figyelmet a baloldali pártok új műveletére, a szivárványkoalícióban szerinte eleve benne van Karácsony is. Mint fogalmazott leleplező videójában:

 Karácsony Gergely, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely egy titkos politikai paktumban működnek együtt Budapest vezetésének átvétele érdekében. 

Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsány Ferenc és pártja szintén csendes háttérszereplője ennek a törekvésnek.

Szivárványkoalíció: Karácsony és a DK-s hatalomátmentési kísérlete

A főpolgármester nyilvánosan egy konkrét lépést tett újraválasztása után. A gazdasági háttérországát öt évig a sokat támadott DK-s cégvezetők biztosították, az új ciklus indulásával azonban ennek vélhetően búcsút inthet. Ezt azonnal felmérte maga Karácsony is és amellett, hogy csökkentené a pozíciók számát –így az új frakciók embereinek sem lesz annyi pozíciója–, példa nélküli pályázattal mentené át Gyurcsány embereit a jövőnek. 

  • A gyorsan meghirdetett kiírást néhány héttel az új közgyűlés megalakulása előtt indította útjára,
  • a pályázat eredményéről még a jelenlegi testülettel ő dönt majd.
  • Az anyagban gyakorlatilag az szerepel, hogy jobb vezetőket keres, de az tenné boldoggá, ha a régiek jelentkeznének újra rá...

Igazgatósági pozíciók csökkentése

  • Karácsonyra 5 év pazarlás után egyszerre rájött a spórolhatnék: javaslatot tett a fővárosi cégek igazgatósági pozícióinak kétharmados csökkentésére és a felügyelőbizottsági tisztségek közel a törvényi minimumra való leszorítására. 

Négyórás találkozó

Nagyjából három hete Magyar Péter lakásán gyűlt össze Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke és Vitézy Dávid, hogy a Tisza elnökével egyeztessenek a főváros jövőjéről és egy budapesti koalícióról. A 444. hu megszellőztetése alapján a találkozó közel négy órán át tartott. Szerintük Magyar ajánlata arról szólt, hogy a közgyűlésben a Tisza, az LMP és Vitézy, illetve a Kutyapárt koalícióra lépve megszerezné a többséget, így állítanák kész helyzet elé Karácsony Gergelyt. A szivárványkoalíciónak így összesen 16 szavazata lenne. A közgyűlési többséghez azonban szükségük van plusz egy szavazóra, aki Karácsony Gergely lehetne, ha elfogadja az ajánlatot.

A paktumról szóló videónkat itt nézheted meg:

A pénzért és a hatalomért bármit

Szentkirályi Alexandra kifejtette véleményét az új városházi műveletről.

Úgy látom, a 444 lerántotta a leplet az új városházi műveletről. A fiúk jól összehozzák a szivárványkoalíciót, de mit is jelent ez? Karácsony, Magyar Péter, a szavazóit eláruló Vitézy és a kutyák elnöke, Kovács Gergely.

– állapította meg Szentkirályi Alexandra. A Fidesz új fővárosi vezetője hozzátette: "A fiúk egymással lepaktálva akarják irányítani Budapestet. Az egész semmi másról nem szól, csak arról, hogyan tudják megszerezni a hatalmat, és erről megy az egyezkedés".

Szentkirályi leleplező videójában arra utal, hogy Karácsony Gergely, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely egy titkos politikai paktumban működnek együtt Budapest vezetésének átvétele érdekében. Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsány Ferenc és pártja szintén csendes háttérszereplője ennek a törekvésnek.

"És hol marad Gyurcsány? Ugye, senki nem akarja eladni nekünk, hogy Karácsony létezik Gyurcsány nélkül. A napnál is világosabb, hogy csendestársként ők is ott vannak. A baloldalon a hatalomért és a pénzért bármire képesek" – jegyezte meg Szentkirályi Alexandra. Kiemelte: a baloldali összefogásban semmi másról nincs szó, mint arról, hogy miként tudják manipulálni a politikai helyzetet.

Szentkirályi Alexandra videóját itt nézheted meg:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás