Magyar Péter vezényletével készül a nagy baloldali koalíció

A 444 lerántotta a leplet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.21. 11:07
Karácsony Gergely összefogás koalíció Magyar Péter

– Úgy látom, a 444 lerántotta a leplet az új városházi műveletről – állapította meg új Facebook-videójában Szentkirályi Alexandra. A Fidesz fővárosi vezetője úgy folyatta: – A fiúk jól összehozzák a szivárványkoalíciót, de mit is jelent ez? Karácsony, Magyar Péter, a szavazóit eláruló Vitézy és a kutyák elnöke, Kovács Gergely.

Magyar Péter
Fotó: Ripost

A fiúk egymással lepaktálva akarják irányítani Budapestet. Az egész semmi másról nem szól, csak arról, hogyan tudják megszerezni a hatalmat, és erről megy az egyezkedés

– emelte ki a politikus. A videóban arra utal, hogy Karácsony Gergely, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely egy titkos politikai paktumban működnek együtt Budapest vezetésének átvétele érdekében. Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsány Ferenc és pártja szintén csendes háttérszereplője ennek a törekvésnek. 

– És hol marad Gyurcsány? Ugye, senki nem akarja eladni nekünk, hogy Karácsony létezik Gyurcsány nélkül.

A napnál is világosabb, hogy csendestársként ők is ott vannak. A baloldalon a hatalomért és a pénzért bármire képesek

– jegyezte meg Szentkirályi Alexandra, és kiemelte, hogy a baloldali összefogásban semmi másról nincs szó, mint arról, hogy miként tudják manipulálni a politikai helyzetet.

Három hete Magyar Péter lakásán gyűlt össze Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke és Vitézy Dávid, hogy a Tisza elnökével egyeztessenek a főváros jövőjéről és egy Fidesz- és DK-mentes budapesti koalícióról.

A 444. hu megírta, hogy a találkozó közel négy órán át tartott. Több forrásuk is arról beszélt, hogy Magyar ajánlata lényegileg arról szólt, hogy a közgyűlésben a Tisza, az LMP és Vitézy, illetve a Kutyapárt koalícióra lépve megszerzi a többséget, így állítanák kész helyzet elé Karácsony Gergelyt, aki jelenlegi állás szerint hátország és komolyabb közgyűlési támogatás nélkül megy neki második ciklusának. A Magyar-féle koalíció összesen 16 szavazattal rendelkezne. Így a közgyűlési többséghez szükségük van plusz egy szereplőre, aki Karácsony Gergely lesz, ha elfogadja az ajánlatot.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás