Munkanélküli lett az árvíz miatt Magyarország legismertebb büfése

Átmenetileg zárva! Olvasható a Dunaparty Megálló oldalán. Egyik napról a másikra lett munkanélküli Pali bácsi, az ország lángoskirálya.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.24. 20:00
Pali bácsi árvíz lángos Árvíz 2024

Munkanélküli lett Magyarország legismertebb büfése. Pali bácsi Budapesten, a 11. kerületben sütötte 7 éven keresztül egy brit emeletes buszban a lángost. A Dunaparty Megálló név egybeforrt Pali bácsival és az utánozhatatlan lángosával, melyből az évek során már több mint 240 ezer darab került ki a keze közül. Eddig egyikre sem volt panasz. A vendégek már név szerint ismerik a 70 éves büfést, aki jó humorával egy igazi jelenség, és üde színfoltja a vendéglátásnak.

Elmosta az ár a Dunaparty Megállót. Munka nélkül maradt Pali bácsi az ország leghíresebb lángoskészítője.
Pali bácsi lángosa messze földön híres , de a férfi most munkanélküli lett Fotó: Faludi Koppány

Sajnos most mindenkinek egy időre nélkülöznie kell a főváros legfinomabb ropogós lángosát. A Dunán levonuló árvíz a Dunaparty Megállót sem kímélte. A buszokat egyik napról a másikra el kellett szállítani a helyükről, így hosszú évek után először bezárt a hely, és munka nélkül maradt az ország leghíresebb lángossütője.

Sok munkával tarkított, nehéz nyár van a hátunk mögött. Először kicsit ki szeretném pihenni magam, de utána jöhet a munka ismét, ezért munkát keresek

– mesél Szólláth Pál a terveiről, aki egy pékségben kezdte pályafutását. Itt tanult meg bánni a tésztával, és ezután kísérletezte ki egyedi lángostésztareceptjét, melyről azért egy csipetnyi titkot is elárult.

Elmosta az ár a Dunaparty Megállót. Munka nélkül maradt Pali bácsi az ország leghíresebb lángoskészítője.
A Dunaparty Megálló egykori helyét a víz lepte el – Fotó: olvasói

Elárulta a tökéletes lángos titkát a munkanélkülivé vált büfés

A hozzávalókat szinte mindenki ismeri: liszt, víz, élesztő, cukor, só. Be kell dagasztani és meg kell keleszteni. Nagyon fontos, hogy csak érett tésztából lehet jó lángost sütni. Amitől az enyém lesz a legfinomabb, az én vagyok, mivel szívem-lelkem beleadom

– mosolyodik el Pali bácsi.

Elmosta az ár a Dunaparty Megállót. Munka nélkül maradt Pali bácsi az ország leghíresebb lángoskészítője.
Az árvíz előtt népszerű hely volt, ami Pali bácsi nevével összeforrt Fotó: Faludi Koppány

Tavasszal a tervek szerint újra nyit a Dunaparty Mágálló, és várják vissza az ország leghíresebb lángossütőjét, de addig a vendégeknek fájó szívvel nélkülözniük kell Pali bácsit és különleges lángosát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás