70 éves lett Pali bácsi, Budapest legjobb lángoskészítője, aki most elárulta, mi a tökéletes lángos titka

Jeles jubileumhoz ért a főváros egyik igazi üde színfoltja. Pali bácsi, aki hetvenéves lett, a 11.kerületben egy klasszikus brit emeletes buszban süti Budapest legjobb lángosát.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.
Pali lángos bácsi 70 év születésnap

Kevesen vannak, akinek a Dunaparty Megálló név hallatán nem Pali bácsi és az ő utánozhatatlan lángosai jutnak az eszébe. Nyár, napfény, Duna-part, hekk és lángos, no meg Pali bácsi, valamint a jó hangulat. Így lehetne jellemezni néhány szóval a Dunaparty Megállót, ahol már hetedik éve készíti Pali bácsi a főváros legfinomabb lángosát, aki hetven éves lett.

Hetvenéves lett Pali bácsi, aki Budapest legfinomabb lángosát készíti – Fotó: Faludi Koppány

A XI. kerületben, a Duna-parton egy double deckerben, azaz egy angol emeletes buszban süti messze földön híres ropogós lángosát. A rutinos mester mindig jókedvű, egy igazi jelenség. 

A sógorom és a sógornőm pék volt, és csináltunk egy pékséget. Innen jött a tészta szeretete

– emlékszik vissza Pali bácsi a kezdetekre, akit a vásárlók már név szerint ismernek és visszajárnak hozzá, hiszen hetedik éve készíti a Duna-part legfinomabb csemegéjét.

A hetven éves Pali bácsi lángosa messze földön híres – Fotó: Faludi Koppány

Legyen szó sajtos, tejfölös vagy éppen szalonnás lángosról, Pali bácsi szívét-lelkét beleadja, és úgy gondolja, hogy ettől lesz igazán finom a lángosa. A mester egy keveset el is árult a hosszú évek alatt tökéletesített receptjéből:

Liszt, víz, élesztő, cukor só kész! Be kell dagasztani kellőképpen és meg kell keleszteni. Csak érett tésztával lehet jó lángost csinálni. És a titok, amitől igazán finom lesz, az én vagyok!

– tudatta mosolyogva Pali bácsi, aki a minap töltötte be 70. születésnapját. Munkatársai egy különleges whiskyvel lepték meg a jeles napon. 
Néhány számmal összegezve a 70 éves Pali bácsi eddigi pályafutását a Dunaparty Megállóban: 7 közös szezon, minimum 240 ezer lángos, 1 millió Tik-Tok-megtekintés és több millió vidám pillanat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás