Keressük Budapest legfinomabb lángosát - Videó!





Ha nyár, akkor lángos! Persze az igazi lángosfanok télen is előszeretettel fogyasztják ezt az igen laktató ételt, ami egyébként magyar kuriózum. A Metropol kíváncsi volt, és a Facebookon közvéleményt kutatott: hol található Budapest legfinomabb lángosa? A legtöbb szavazat a Flórián téri üzletre érkezett, ezért stábunk ellátogatott oda.



Megosztás
Szerző: Sz.D.
Létrehozva: 2023.06.29.
Módosítva: 2023.06.29.
büfé Budapesten Krumplis lángosos csemege tészta

Se szeri, se száma Budapesten a jobbnál jobb lángosozóknak, a legtöbb helyen mindenki megtalálhatja a számára legfinomabb csemegét, azt azonban már kevés hely mondhatja el magáról, hogy nap mint nap kígyózó sorok vannak. Ilyen a Flórián téri aluljáróban található Krumplis lángosos . Ez a hely lett olvasóink kedvence is azon a szavazáson, amit a Metropol a közelmúltban hirdetett meg a Facebookon. 

Van, aki már évek óta visszajár a különleges lángosért Fotó: Metropol

Az üzlet előtt gyakran 10-20 percet kell várni, mivel rengetegen vannak, ami egyáltalán nem csoda, hiszen sokak szerint itt készül a legfinomabb lángos a fővárosban. A legtöbben a hagyományos sajtos-tejfölösre, fokhagymásra esküsznek. Az utóbbi időben azonban a sima lángosok mellett már egyre több olyan lángossal is találkozni, aminek a tésztája is különleges alapanyagokból készül.  

Kígyózó sorok vannak, nap mint nap Fotó: Fotó: Metropol 

A kis büfében a hagyományos sajtos-tejfölös mellett sonkásat és kapros-túrósat is kóstolhatunk, de a töltött lángos is igen népszerű. Ami a helyet leginkább megkülönbözteti a többi büfétől, az az, hogy a lángos egyáltalán nem olajos, és az adag is éppen tökéletes, mindnek krumplis a tésztája, így nagyon laktatók. A választék a megszokott variánsoktól (krumplis, sajtos, sonkás, sajtos-tejfölös lángos) a különlegesebb ízesítésekig (virslis, tzatzikis) terjed.

Évek óta idejárok, én szerintem ez a legfinomabb lángos, amit eddig ettem. Több helyen is próbálkozunk, de ide visszajárunk

– mondta lapunknak Ágnes.

Egy másik vásárló is elismerően nyilatkozott a helyről:

Az elsőt megettem, és azóta azt mondom, hogy a világ legjobb lángosa, ettem ezer helyen, de ilyet még sehol

 – vélekedett Tibor.

Az árak, ellentétben a többi budapesti, és vidéki helyhez képest, jóval kedvezőbbek, mint máshol. Édességnek van még gofri, illetve nutellás, túrós, csokis, lekváros óriáspalacsinta, hogy csak néhányat említsünk a variánsok közül.

A betérők nagy része törzsvendégnek számít, akikre a körforgás jellemző: aki egyszer megkóstolja, hetekig visszajár, aztán jön a telítődés és a „muszájszünet”, majd az egész kezdődik elölről.
 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás