Így készítsünk fantasztikusan finom lángost
Ebben a receptben nemcsak az a jó, hogy istenien finom lesz a lángosunk, hanem az is, hogy a tészta napokig felhasználható.
Nem telhet el a nyár lángos nélkül, ez nem is kérdéses.

Ha otthon szeretnénk elkészíteni ezt a finomságot, használjuk a következő receptet.
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 3 dl kefir
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 mk só
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Langyosítsuk meg a tejet, tegyük bele a cukrot, és futtassuk fel benne az élesztőt.
- Adjuk hozzá a liszthez a sót, a tojást, a kefirt, majd mehet bele az élesztő is. Gyúrjuk össze a tésztát, alaposan dagasszuk ki, majd jöhet a sütés.
- Kézzel csípjünk le kisebb gombócokat a tésztából, hagyjuk őket kelni fél órát langyos helyen.
- Olajos kézzel húzzuk szét a tésztagombócot, és bő, közepesen forró olajban süssük ki mindkét oldalát (1-2 perc).
- Az elkészült lángosokat kínálhatjuk fokhagymásan vagy sajttal-tejföllel.
A kefires lángos isteni finom, a felesleges tésztát pedig egyszerűen csak tegyük be a hűtőbe, és vegyük elő, ha újra sütni akarunk. Akár egy hétig is tárolhatjuk, és mindig friss lángosunk lehet.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre