Így készítsünk fantasztikusan finom lángost

Ebben a receptben nemcsak az a jó, hogy istenien finom lesz a lángosunk, hanem az is, hogy a tészta napokig felhasználható.



Megosztás
Szerző: WB
Létrehozva: 2023.05.20.
lángos

Nem telhet el a nyár lángos nélkül, ez nem is kérdéses. 

Fotó: Shutterstock

Ha otthon szeretnénk elkészíteni ezt a finomságot, használjuk a következő receptet. 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dl kefir
  • 1 mk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: 

  • Langyosítsuk meg a tejet, tegyük bele a cukrot, és futtassuk fel benne az élesztőt.
  • Adjuk hozzá a liszthez a sót, a tojást, a kefirt, majd mehet bele az élesztő is. Gyúrjuk össze a tésztát, alaposan dagasszuk ki, majd jöhet a sütés.
  • Kézzel csípjünk le kisebb gombócokat a tésztából, hagyjuk őket kelni fél órát langyos helyen.
  • Olajos kézzel húzzuk szét a tésztagombócot, és bő, közepesen forró olajban süssük ki mindkét oldalát (1-2 perc).
  • Az elkészült lángosokat kínálhatjuk fokhagymásan vagy sajttal-tejföllel.

 

A kefires lángos isteni finom, a felesleges tésztát pedig egyszerűen csak tegyük be a hűtőbe, és vegyük elő, ha újra sütni akarunk. Akár egy hétig is tárolhatjuk, és mindig friss lángosunk lehet. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás