Elképesztő csavar: így készíti az új-zélandi gasztromágus a magyar lángost

Belevarázsolta a fickó a fokhagymás kencét a lángosba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
lángos recept fokhagyma

A mostani, becsapósan tavaszias idő sokakból előhozhatja a nyár utáni vágyat, a legforróbb évszak pedig elképzelhetetlen finom, forró lángos nélkül. Az új-zélandi születésű Andy Hearnden pedig most éppen azzal hódít az interneten, hogy megmutatja, miképp készíti a magyar lángost. Aki azt gondolná, hogy tud valaki, pláne külföldről nekünk, magyaroknak újat mutatni lángos témában, az bizony nem áll távol az igazságtól! 

(Fotó: mindmegette.hu – Képünk illusztráció)

Andy ugyanis a tésztához elengedhetetlen összetevők (liszt, víz, só, élesztő, cukor) mellett ugyanis a kész lángos megkenéséhez használt fokhagymás-olajos elegyet is lazán beledolgozza az első pihentetés után a kelt tésztába. Innentől pedig már ismerős a történet vége: formázás, sütés, a végeredményre pedig mehet a tejföl és a reszelt sajt – írja a mindmegette.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás