Magyar rekord: 240 ezer lángost sütött ki Pali bácsi, az ország 70 éves büfése

Mindenki imádja Pali bácsi főztjét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.04.
Módosítva: 2024.08.04.
Duna-part lángos Pali bácsi Budapest

Jubileumhoz ért a főváros egyik igazi üde színfoltja, az ország legismertebb büfése. Pali bácsi, aki hetvenéves lett, a 11. kerületben egy klasszikus brit emeletes buszban süti Budapest legjobb lángosát.

A hetvenéves Pali bácsi lángosa messze földön híres/ Fotó: Bors

Kevés olyan budapesti van, akinek a Dunaparty Megálló név hallatán nem Pali bácsi és az ő utánozhatatlan lángosai jutnak az eszébe. Nyár, napfény, Duna-part, hekk és lángos, no meg Pali bácsi, valamint a jó hangulat. Így lehetne jellemezni néhány szóval azt a büfét, ahol már hetedik éve készíti Pali bácsi a főváros legfinomabb lángosát. Most pedig nem csak a jó idő miatt örülhetett, ugyanis betöltötte a hetvenet.

Mindenki ismeri a környéken

A XI. kerületben, a Duna-parton egy angol emeletes buszban süti messze földön híres ropogós lángosát. A rutinos mester mindig jókedvű, egy igazi jelenség.

– A sógorom és a sógornőm pék volt, és csináltunk egy pékséget. Innen jött a tészta szeretete – árulja el Pali bácsi a kezdetekről, akit a vásárlók már név szerint ismernek és visszajárnak hozzá, hiszen hetedik éve készíti a Duna-part legfinomabb csemegéjét.

Mindenki szereti Pali bácsi főztjét/ Fotó: Bors

Benne van a szíve

Legyen szó sajtos, tejfölös vagy éppen szalonnás lángosról, Pali bácsi szívét-lelkét beleadja, és úgy gondolja, ettől lesz igazán finom a lángosa. A mester egy keveset el is árult a hosszú évek alatt tökéletesített receptjéből.

– Liszt, víz, élesztő, cukor só, ennyi az egész! Be kell dagasztani kellőképpen és meg kell keleszteni. Csak érett tésztával lehet jó lángost csinálni. És a titok, amitől igazán finom lesz, az én vagyok! – mondja mosolyogva Pali bácsi, aki a minap töltötte be 70. születésnapját. Munkatársai egy különleges whiskyvel lepték meg a jeles napon.

A sajtos-tejfölöst egy kis lila hagymával is megbolondítja, ám nem ettől lesz igazán finom, hanem a szeretetétől / Fotó: Bors

Imádják a TikTokon

Érdekességképpen pedig összegezzük eddigi pályafutását. A hét szezon alatt legalább 240 ezer lángost sütött ki, és nemcsak a Duna-parton imádják a vevői, hanem az interneten is hasít. Eddig több mint egymillióan nézték meg a TikTokon a videóit.

(Fanny)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás