Top5: Sötét titkokat rejt az elhagyatott budai villa, hatalmas pókok tartják rettegésben a budapestieket

Ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.07.28.
Módosítva: 2024.07.28.
Magyar Péter buda pókok gázolás

Jólétben élhettek abban a budai villában, ami lassan semmivé lesz. A gyönyörű panorámával rendelkező egykori luxusingatlan falait benőtte a gaz, szobáit pedig belepte a por. Néhány bútor, egy pár gyerekjáték, konyhai eszközök és fürdőszobai kellékek, ezek maradtak a lakók után. A villa azonban tele volt sötét aurájú játékbabával. A Felfedező nevű urbexes sem tudja pontosan, hogy mi történhetett a lakókkal és miért hagyták az enyészetnek az egykor csodálatos épületet. Egyesek szerint az épületet nemrégiben megvásárolták, és fel fogják újítani. 

Az elhagyatott villából gyönyörű a kilátás a városra  Fotó: Olvasói fotó / A Felfedező

Bukott RTL-es szappanopera-rendező Magyar Péter helyettese, aki nemcsak arról híres, hogy kezük eltörésével fenyegetett meg kritikusokat, ha rosszat mernek írni róla. Radnai Márk miatt kellett levenni a képernyőről az RTL korábban sikeresnek mondható szappanoperáját, a Drága örökösöket. Miután ő lett az RTL főrendezője, rohamosan csökkenni kezdett a nézettség, a nézők hátat fordítottak a sokak véleménye szerint szánalmas módon összetákolt szappanoperának. A nézők tízezerszámra kapcsoltak el máshová, látván az összetákolt rendezést. A kereskedelmi tévé végül nem tehetett mást, mint hogy a lehető leghamarabb abbahagyatták vele a forgatást, és a sorozat jó időre eltűnt az RTL kínálatából. Radnait „nagyszájú, erőszakos senkiháziként” jellemzik volt kollégái, aki túl sokat képzel magáról, így nem véletlen, hogy Magyar Péter őt tette meg a Tisza Párt alelnökének.

Csak évekkel később, Radnai félreállítása után vették elő újra a sorozatot  Fotó: Index

Aki július 22-én, hétfőn este a Múzeum körúton sétált, azt hihette, egy vígjáték forgatásába csöppent bele, ugyanis ott egy szürreális jelenet játszódott le. Egy férfi azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy biciklijére szerelt hangszórójából borzasztó hangerővel üvöltött a zene. Na jó! Ezen ma már senki sem döbben meg. De a bömbölő zenéhez elképesztő látvány is társult: egy szál alsóban egy szexbabával a fején gurult végig a fura fazon a körúton. Íme a kerékpáros, a guminő és az elképesztően formás lábak, amiket biztos nem a szél hordott össze!

A szegedi p*csaember mintájára budapesti p*csaembernek nevezték el az emberek a fura fazont  Fotó: Olvasói fotó

Hatalmas pánikot okoznak a nagy méretű ízeltlábúak a XVI. kerületben. A legtöbben rettegnek az egyébként ártalmatlan állattól. Lapunknak korábban egy szakértő elmondta, a nagyobb méretű pókok feltűnésének nagyon egyszerű oka van. Az utóbbi 5-10 évben rengeteg építkezés zajlott, és a frissen parcellázott területeken egyrészt feltúrták a földet, másrészt levegőztetik, azaz szabadon is hagyják jó időre, ami alatt a pókok beköltözhetnek. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a legtöbb nagy méretű pók védett, így ezek megölése büntetendő, emellett pedig természetkárosítás. Egy-egy találkozás alkalmával azzal tudunk segíteni magunkon és a pókon, ha elősegítjük finoman a kijárat keresését.

A legtöbben megijednek, ha egy ekkora pókra bukkannak otthonukban  Fotó: Olvasói fotó

Rendőrt gázoltak a Haller utcánál. Egy parkolóból szabálytalanul kikanyarodó autós gázolta el az ott biztosítási munkálatokat ellátó motoros rendőrt, Pollák Bence főtörzsőrmestert. A motoros rendőr lerepült a gépről, majd többméteres zuhanás után a földre esett, a motor pedig felborult. A főtörzsőrmesterhez pillanaton belül kiérkeztek a mentők, akiket az az autós hívott az elsők között, aki mögött a baleset történt. Bence súlyosan megsérült ugyan, de meg fog gyógyulni – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Most beszéltünk Bencével, és a körülményekhez képest jól van! A balesetet látva összerándult a gyomrunk, mert a szemtanúk elmondása alapján Bence több métert repült, miután elütötte egy szabálytalan autós. Sajnos Bencének a sérülése súlyos, több bordája eltört, de fel fog épülni!

– írta a BRFK. Hozzátették, hogy a kórházban tolonganak a motoros rendőrök, akik egymást váltják kollégájuk betegágya mellett.

Bence súlyos állapotban van, de fel fog gyógyulni  Fotó: BRFK / Facebook

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás