Sötét titkokat rejt az elhagyatott budai villa: hátborzongató, amit itt találtak – Galéria

A sokat látott felfedezőt is meglepte, amit a budai villa omladozó falai között talált. Az igéző panoráma mellett sötét titkokat is rejt az ingatlan.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.07.24.
Módosítva: 2024.07.24.
Urbex buda villa gyermekjáték baba

Jólétben élhettek abban a budai villában, ami lassan semmivé lesz. A gyönyörű panorámával rendelkező egykori luxusingatlan falait benőtte a gaz, szobáit pedig belepte a por. Néhány bútor, egy pár gyerekjáték, konyhai eszközök és fürdőszobai kellékek, ezek maradtak a lakók után. 

A villából gyönyörű a kilátás / Fotó: beküldött/A Felfedező

„Tele volt játék babával”

Egy rejtélyes férfi már 10 éve az ország elhagyatott helyeit, épületeit kutatja fel. Azt kérte, hogy csak „A Felfedező”-ként hivatkozzunk rá. Munkája mellett rendszeresen keres fel elhagyatott ingatlanokat az ország különböző területén. Nemrégiben bemerészkedett egy elhagyatott budai villába is.

A sokat látott urbexest is meglepte, amikor a budai villa szobáiból sötét aurájú játék babák néztek vissza rá

Az elhagyatott budai villa tele volt játék babával

– számolt be A Felfedező, akit megigézett a gyönyörű panoráma, amit a villából látott. 
 

Rejtély, hogy mi történhetett a lakókkal

Az urbexes sem tudja pontosan, hogy mi történhetett a lakókkal és miért hagyták az enyészetnek az egykor csodálatos épületet. Egyesek szerint az épületet nemrégiben megvásárolták, és fel fogják újítani. 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg, és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

Galériánkból betekintést nyerhetsz az elhagyatott budai villába:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás