„UFO vihette el őket" – sokak szerint földöntúli erők csaptak le a budai luxusvilla lakóira

Egyik pillanatról a másikra kellett elhagyniuk a lakóknak az otthonukat egy budapesti luxusvillában. Az azóta elhagyatottan álló épülettel kapcsolatban számos elképzelés napvilágot látott.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.06.18.
Urbex villa eltűntek Budapest

Az egész országot egy budapesti luxusház tartja lázban. „A Felfedező” néven ismert urbexes nemrég járt az elhagyatott luxusingatlanban, melyről a Metropol is beszámolt már a Ripost cikke nyomán. 

Sokak szerint az idegenek ürítették ki a villát – Fotó: A Felfedező

Ahogy azt korábban megírtuk, az épület olyan, mint egy földi apokalipszis után játszódó regény egyik helyszíne. A villát szinte teljesen körbenőtte a növényzet, de a hűtőben még ott van egy a felbontott borosüveg, illetve a ház udvarán parkol egy luxusautó és talán a legfurcsább dolog a nappali kanapéján lévő hatalmas plüssorangután. Az épület lakói mindent otthagytak: a ruháikat a szekrényben, az okmányaikat az ágyon, számtalan iratot, számítógépeket...

 

„Már megint itt járt egy UFO”

A villa rejtélye sokakat foglalkoztat, így sokan, sokféle elméletet állítottak fel, legutóbbi cikkünkben A Felfedező kifejtette, hogy szerint valami törvénytelen tevékenységet végezhettek az épületben, ám ennél sokkal vadabb teóriák is születtek az olvasók fejében. Sokan arra gyanakodtak, hogy UFO vihette el a lakókat, de vannak akik maffialeszámolásra vagy egyéb különös eseményekre tippelnek. Biztosat azonban nem lehet tudni, hogy miért kellett sietősen elhagyniuk a lakóknak az otthonukat, ahogyan azt sem, hogy hová tűnhettek. Összegyűjtöttünk párat az extrém elméletekből:

„Leszámolás. Valamelyik folyóban ott lesznek” – írta egy kommentelő, míg egy másik szerint nem a Földön kell keresni a választ a villa rejtélyére:

UFO vihette el őket.

„Lehet, hogy kiestek az ablakon?” – vélekedett egy másik hozzászóló.

Már megint itt járt egy UFO a földönkívüliekkel és elrabolták a ház lakóit

– írta egy férfi, aki szintén az idegenek kezét véli a dologban.

„Rengeteg ehhez hasonló ház, lakás lett elhagyva a Covid alatt. A bérlők elrepültek az utolsó repülőgéppel a hazájukba, még a karantén előtt”

– fejtette ki egy másik olvasó. 

Többen gyilkosságot látnak a rejtélybe:

A kínai maffia végezhetett velük.

„Egy ember lakott ott, akit megöltek.”

Lehet, hogy a kertben vannak elásva.

„Lehet, hogy valaki meg akarta venni a vállalkozásukat és nem adták?” 

Volt olyan, aki több elméletet kevert össze:

Elvitték őket az ufók vagy nyertek a lottón, esetleg gondoltak egyet és kimentek focit nézni.

Sokakat a hűtőben hagyott, félig megivott bor kérdése foglalkoztatott:

„Lehet, kereste őket a NAV, a borért kár...”

Mindjárt gondoltam, hogy külföldiek lehettek. Egy magyar soha nem hagyná ott a fél üveg borát.

Félig megivott borok a hűtőben – Fotó: A Felfedező

Tekints be a rejtélyes luxusvillába a galériánkon keresztül:

Mi az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás