Bakancslistával járja a világot Viktor, miközben kedvenc sztárjai, filmjei helyszíneit keresi fel – Fotók

Hónapokat is képes rákészülni, hogy az álmának éljen Tóth Viktor. A férfi gyerekkorában döntötte el, hogy sorban felkeresi rajongott sztárjai emlékhelyeit, illetve kedvenc filmjei forgatási helyszíneit.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.07.08.
Módosítva: 2024.07.08.
Bruce Lee utazás Egy rém rendes család bakancslista Michael Jackson

Egy bőrönd, jókora kalandvágy és egy bakancslista – ennyivel indul útnak Tóth Viktor minden évben, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Olyan helyekre szeretne eljutni, ahol egykor a kedvenc sztárjai a leghíresebb filmjeiket forgatták. Ha teheti, minden évben legalább két olyan helyet is kitűz a világtérképen, ahova el fog utazni. A 49 éves férfi igazi világutazó!

A Buckingham-kútnál Chicagóban – itt forgatták a Rém rendes család főcímét – Olvasói fotó

„Beteljesítem a gyermekkori vágyaimat”

Szinte már retúrjegye van repülőre Viktornak, annyiszor volt már az Egyesült Államokban, ám nem csak oda, bárhova képes elutazni – egy szempont szerint válogat a városok között: ha a kedvenc világsztárjai is ott jártak, akkor garantáltan felírja a helyeket a bakancslistájára.

„Filmek elhíresült forgatási helyszíneire, illetve a hírességek és sztárok sírjaihoz szoktam ellátogatni. Felfoghatatlan érzés ezekre a helyekre elmenni, de ez inkább saját magamnak fontos. Beteljesítem a gyermekkori vágyaimat, ez egyfajta önigazolás számomra, hogy az álmokat nem kergetni kell, hanem tenni értük. Tulajdonképpen minden elérhető, ha igazán akarjuk és teszünk érte” – kezdte el mesélni Viktor, aki tízéves korában döntötte el, egyszer nyakába veszi a világot. 

Gyerek voltam még, amikor a Sárkány közbelép Bruce Lee-film a magyar mozikba került. Azonnal megfogott a varázsa, a szocializmusban nem voltak gyakoriak a hazánkba eljutó ilyen alkotások. Elhatároztam, hogy egy napon tiszteletemet teszem a sírjánál

– folytatta Viktor, aki az öccsével, Tóth Tiborral szokott együtt utazni.

Tavaly látogatott el Viktor Bruce Lee és testvére, Brandon Lee sírjához /
Tavaly látogatott el Viktor Bruce Lee és testvére, Brandon Lee sírjához / Fotó: Metropol-olvasó

Az évek alatt a kalandvágyó férfinek bővült a bakancslistája. Hónapokat készül egy-egy útra, spórol, ahogy csak tud, hogy az álmának éljen. „Nem pazarlom el a pénzt. Nyolc hónapot gyűjtök, hogy el tudjak jutni egy-egy helyre. Két hetet szoktam külföldön tölteni. Tavaly, 2023-ban Michael Jackson szülőházát néztem meg Garyben, és a Reszkessetek, betörök! ikonikus házát is felkerestem Winettkában. Ez a hobbim, és nagyon élvezem!” – lelkendezett Viktor.

Micehael Jackson szülőháza, mellette emléktáblával /
Michael Jackson szülőháza, mellette emléktáblával / Fotó: Metropol-olvasó

„Megkönnyeztem, amikor ott álltam”

Bár többször is járt az USA-ban, nem volt lehetősége elmenni az elsőként kiválasztott sztár, a kedvenc harcművésze sírjához. „Dolgoztam, tanultam, nem úgy alakult az életem” – árulta el. Idén tavasszal viszont rámosolygott a szerencse. 

Egy légitársaság elrontotta a foglalásom, ami chicagói út lett volna. Hosszan leveleztem velük, telefonálgattam, és akkor ajánlotta fel a társaság, hogy azt választok az útjaik közül, amit csak akarok. Ekkor jött a megvilágosodás. Seattle, ahol Bruce Lee sírja van!

– idézte fel Viktor, aki nem habozott, és gyorsan repülőre ült a testvérével. A kungfumester emlékhelye mellett a kedvenc éttermét, az első iskolát, ahova járt és az otthonát is felkeresték. A néhai filmsztár sírjánál megadta a módját a tiszteletadásnak. „Közben a fülhallgatóban szól a Nagyfőnök című film zenéje. A varjak és a hollók ugráltak körülöttünk, leírhatatlan volt. Az egyik holló rászállt Brandon Lee sírkövére, ő alakította a Holló film főszerepét. Megkönnyeztem, amikor ott álltam” – vallotta be a bakancslistás férfi, aki eddig 30 helyen járt már, és még bőven vannak helyszínek a listáján, ahova el akar jutni

Voltam a Rém rendes család főcím dalának az ikonikus szökőkútjánál, a Buckingham-kút előtt is Chicagóban. Nincs megállás! A következő célállomásom Róma lesz augusztusban. Folytatom a Bruce Lee-helyek felkutatását. A Sárkány útja című film forgatási helyszíneit nézem meg, utána pedig januárban Los Angelesbe veszem az irányt. A The Doors amerikai rockzenekar kedvenc helyeire, és a sírjuknál fogom a tiszteletemet tenni

– zárta szavait Viktor.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás