„Ha ezt olvasod, akkor én már meghaltam” – Megrázó üzenettel búcsúzott a mellrákos tanárnő

Tízezrek követték a nő betegségével szembeni küzdelmét.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.14.
tragédia mellrák búcsú üzenet

45 éves korában elhunyt Kate Rackham brit tanárnő, akinél 6 évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot, és azóta a betegség tüneteinek a felismeréséről, és a gyilkos kór elleni harcáról osztott meg népszerű bejegyzéseket a Twitteren. Kate a betegség elleni küzdelem minden pillanatát, még a legnehezebbeket is dokumentálta a közösségi médiában, most pedig utolsó videójában – a halálát is előre látva – elbúcsúzott a lelkes követőitől, akik végig mellette álltak.

páciens, beteg, kórház
Éveken át küzdött a nő a mellrákkal Fotó: unsplash.com

A kétgyermekes édesanya megköszönte követői támogatását és elárulta, hogy nélkülük sokkal nehezebben élte volt át a betegség velejáróit.

Ha ezt olvasod, az azt jelenti, hogy meghaltam. De ne sírj értem! A saját feltételeim szerint éltem az életemet úgy, ahogyan szerettem volna. Azért csatlakoztam a Twitterhez, mert szükségem volt egy platformra, ahol kiírhatom magamból a problémákat, de sokkal többet kaptam, és kevésbé éreztem egyedül magamat.

A tragédia előtt néhány nappal már alig posztolt Kate, ami aggodalommal töltötte el a követőit. A tanárnő éppen ezért múlt héten egy bejegyzésben bocsánatot kért az érte aggódóktól és elárulta távolmaradása okát.

Bocsánatot szeretnék kérni, hogy az utóbbi időben nem kommunikáltam veletek, de a kórházban, illetve a vizsgálatok alatt tele voltam bizonytalansággal. Aztán meghallottam az orvos végső szavait: »nem tehetünk többet.« Szükségem volt egy kis időre. Most itthon vagyok, ahol lenni szeretnék, Markkal, a férjemmel és a lányokkal. Szeretettel és a családommal körbevéve. Rengeteg támogatást kapok, és minden fájdalom ellenére áldottnak érzem magam.

Kate az otthonában halt meg családtagjai ölelő karjaiban, és emberek ezreit motiválta a küzdelmével a betegség ellen

– számolt be róla a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás