Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Az édesanya egy csomót talált a mellében: kiderült, hogy már áttétes rákja van.Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.05.03.
rák diagnosztizál agresszív

Felfoghatatlan szenvedésen kell keresztül mennie egy édesanyának: a fizikai fájdalmakon túl még azzal is meg kell küzdenie, hogy elbúcsúzzon a családjától. 

kórház
Fotó: Pexels

Jeanette Carter, aki fogyatékkal élőkkel és autista felnőttekkel dolgozott, nem mutatta a betegség jelét, amíg januárban egy csomót nem fedezett fel a mellében. Az orvosok CT-re küldték, amely során kiderült, hogy a 49 éves nőnek nem csak a mellében van rákos elváltozás, hanem már átterjedt a tüdejére és a gyomrára is.

Aztán márciusban a sürgősségire kellett szállítani, ahol az orvosok megállapították, hogy a daganat olyan mértékben megnőtt, hogy a légcsövének nyomódott, és veszélyesen összegyűlt a tüdeje körül a folyadék. Tekintettel a rák agresszív terjedésére, a további kezelést lemondták, és közölték a családdal is, hogy már csak két hét van hátra az életéből. Jeanette-et egy életvégi hospice-ba szállították. 

Szerettei azt remélték, hogy április 28-án egy bulival ünneplik születésnapját. Ehelyett az asszonyt vigasztalták utolsó pillanataiban. Attól tartanak, hogy csak „napjai, talán órái vannak hátra az életből”. 

Férje, Darren ezt mondta a MailOnline-nak: „Ez egy abszolút rémálom, a legrosszabb rémálom, amin valaha keresztülmentem, és az egész életünket fenekestül felforgatta. Életvégi ápolás alatt áll, gyógyszeradagját megemelték, nagy fájdalmai vannak, hallucinál és nehezen tud beszélni. Ez egy szörnyű betegség, a legrosszabb, amiben szenvedhet valaki, de tudja, hogy itt vagyunk, és ez segít megnyugtatni, mert annyira fél. Kibírom, és erős maradok érte."

A Staffordshire állambeli Whittington államban található St Giles Hospice-ban lánya, Lea-Mai Carter hozzátette: „Anya tudja, hogy haldoklik, de ha mellette vagyunk, az segíti a harcot. Utolsó kívánsága, hogy szerettei vele legyenek, amikor eljön az ideje. Egy pillanatra sem hagyjuk egyedül."

Lea-Mai hozzátette: "A rák egy brutális, véletlenszerű betegség, és bárkit elérhet Károly királytól kezdve a hírességekig és az olyan hétköznapi emberekig, mint az anyám."

Az Egyesült Királyságban minden hetedik nőnél diagnosztizálnak emlőrákot élete során – évente körülbelül 56 000-et –, így ez a leggyakoribb rák az Egyesült Királyságban. Ez a szám nagyjából 300 000 az Egyesült Államokban. 

Az elsődleges mellrákkal diagnosztizált nők 85-90 százaléka öt évnél tovább él.  

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás