Kocsikat karcolnak össze, autógumikat szúrnak ki Kőbányán – Fotók

Rejtélyes fantom garázdálkodik a X. kerületben. Az ismeretlen a parkoló autókon áll kegyetlen bosszút.Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.12.15.
Módosítva: 2023.12.21.
X. kerület defekt kőbánya rongálás autók

Több X. kerületi lakos panaszkodott arról, hogy az utóbbi időben Kőbánya Laposdűlő részén kiszúrták az autója kerekét. A Metropol szeretett volna többet megtudni a történtekről, ezért az ott élőket kérdeztük.

X. kerület, Kőbánya, Budapest, autók, karcol, rongál, defekt, kilyukaszt, kerék,
A környéken több autó kerekét is kiszúrták már. Fotó: Olvasói fotó

Az egyik kőbányai elmondása szerint az utóbbi néhány hónapban többször hallott olyat, hogy a házuk közelében, az utcán parkoló autók közül többnek kiszúrták a kerekét az éjszaka folyamán.

A házunktól nem messze két másik autó gumija is ki volt már szúrva. Más-más a tulaj és viszonylag hosszú idő telt el a két esemény között.

Úgy tudjuk, hogy az incidensek 2021-ben kezdődtek, amikor még csak időnként fordult elő, hogy az autók oldalát végigkarcolták, a kerekét kiszúrták vagy a szélvédőre szemetet tettek. 

Az utóbbi néhány hétben azonban egyre jobban elmérgesedik a helyzet. Olvasónk elmondása alapján októberben is történt hasonló. Olyan is akad a környéken, akinek a kerekét néhány hónap alatt másodjára szúrják ki – tudta meg a Metropol.

X. kerület, Kőbánya, Budapest, autók, karcol, rongál, defekt, kilyukaszt, kerék,
Gyakran az autók odalát karcolja meg valaki. Fotó: Olvasói fotó

Hívtunk rendőrt, de nem tudtak segíteni

– mesélte a Metropolnak az egyik, neve elhalgatását kérő kőbányai lakos.

Mivel a környéken nincsenek térfigyelő kamerák, így a vandálokat nehéz elrettenteni. A Laposdűlőn élők a rendőrség mellett a X. kerületi önkormányzatnak is jelezték a problémáikat. Gond van többek között az illegális szemétlerakással, a közterületen hangoskodó, alkoholt fogyasztó, a dolgukat az utcán végző emberekkel is.

A szemétlerakás ügyében nemrégiben kihelyeztek egy táblát, mely felszólít, hogy hulladék lerakása tilos, azóta részben mérséklődött a helyzet, a hűvös idővel a randalírozók is máshol gyűlnek össze, ez inkább tavasztól őszig jelent problémát

– árulta el a Metropolnak az egyik ott élő.

X. kerület, Kőbánya, Budapest, autók, karcol, rongál, defekt, kilyukaszt, kerék,
A szemét is gyakran okoz problémát Fotó: Olvasói fotó

Egyesek szerint az autók rongálása azért történhet, mert az ott élők parkolási lehetőségei korlátozottak, így autójukat többnyire csak úgy tudják otthagyni, ha részben a járdára vagy zöld területre parkolnak.

Mikor a környék épült, valószínűleg nem terveztek ennyi autóssal. Kértük a helyi önkormányzatot, hogy gondolják át az utcák egyirányúsítását vagy javasoljanak más megoldást, de egyelőre nem történt lépés az ügyben.

X. kerület, Kőbánya, Budapest, autók, karcol, rongál, defekt, kilyukaszt, kerék,
Az autósok közül többen a járdára szoktak parkolni. Fotó: Olvasói fotó

A környéken élők arra gyanakodnak, hogy vagy egy ott élő vagy pedig egy ott italozó lehet a tettes, akit zavarnak az autók. 

Megkerestük a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságát, ahonnan az alábbi tájékoztatást kaptuk: "A X. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2023. december 16-án az éjszakai órákban a Harmat utca és Kolozsvári utca kereszteződésében megrongálta egy ott parkoló gépkocsi kerekeit. 2023. november 17. óta ilyen ügyben más bejelentés nem érkezett, további eljárás nem indult a kerületi rendőrkapitányságon."

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás