Pesterzsébeti tragédia: újabb részleteket tudtunk meg, ez vezetett Ricsike halálához





Bal elejével borította fel a kőkerítést a kilencéves Ricsike halálát okozó teherautó. A sofőr szabadlábon védekezhet, ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.16.
tragédia pesterzsébet baleset iskola

Azonnal életét vesztette az a kisfiú, akire rádőlt egy kőkerítéselem a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánál múlt héten, kedd reggel. A kilencéves Ricsike éppen az édesanyja kíséretében érkezett az iskolába, amikor egy teherautó a gyerekek által összegyűjtött papírhulladékot készült elszállítani. A sofőr azonban a manővert elhibázta, így a hatalmas járműve eleje a kerítést tartó kőépítménynek ütközött, majd ráborította azt a gyermekre.

XX. kerület, halálos baleset
Jól látszik a sérülés a kamion elején Fotó: Ladóczki Balázs/Origo

Ricsikének esélye sem volt a baleset túlélésére. Az édesanyja lába is eltört, de a szülő ezzel mit sem törődve igyekezett a kisfián segíteni. Ő próbálta kiszabadítani a törmelékek alól.

A sofőr a teherautót azonnal megállította. Megnézte, segíthet-e, de már nem volt mit tennie. Az édesanyának a szomszédos óvodából kivittek egy széket, hogy ülve várhassa meg a mentőket. Végül a halott gyermeke mellől szállították kórházba.

A baleset után azonnal megkezdődtek a találgatások. Mindenki arra kíváncsi, végül kit vonnak felelősségre a tragédia miatt. Sokan érthetetlennek tartják, hogy a teherautó miért éppen abban az idősávban szállította volna el a hulladékot, amikor a legtöbb gyermek az iskolába érkezik.

XX. kerület, halálos baleset
Újabb részletek derültek ki a tragikus esetről  Fotó: Ladóczki Balázs/Origo

A szóban forgó kapu egyébként nem túl széles, de a teherautó még befért rajta. A kaput tartó kőoszlopot a jármű bal első része döntötte ki. Több olvasónk is beszámolt arról, hogy a teherautó bal elejénél helyszíneltek a rendőrök. 

Mindez egyelőre csak teória, hiszen bizonyosat csak a rendőrségi vizsgálta lezárta után lehet tudni a szörnyű tragédia kiváltó okáról. 

A hatóság a kőkerítés állapotát is vizsgálja, és azt, hogy szakszerűen volt-e megépítve. 

A tragédia óta mécsesek égnek az épület előtt. Nem csupán az iskolai diákjai emlékeztek meg az elhunyt kisfiúról, sok járókelő is megáll egy-egy percre, hogy elcsendesedjen. 





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás