„Hiányzol, Ricsi!” – szívszorító megemlékezés a pesterzsébeti tragédia helyszínén





Gyerekek és szülők gyűltek össze a kedd reggeli tragédia helyszínén: mécsesekkel, üzenetekkel búcsúztak a 9 éves elhunyttól.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.11.
pesterzsébeti tragédia baleset kegyelet

Amikor nincs szó, akkor a tettek beszélnek – 24 óra sem telt el a kedd reggeli pesterzsébeti tragédia óta, egy teherautó által kidöntött betontömb a 9 éves, iskolába igyekvő Ricsi halálát okozta. Gyerekek és szülők járultak a tragédia helyszínéhez, a Gyulai István Általános Iskola elé: csendes megemlékezést tartottak. Könnyáztatta arcok, fájdalmat tükröző tekintetek, mécsesek, virágok, apró ajándékok és papírra írt üzenetek: sokan rótták le kegyeletüket a reggeli balesetben elhunyt kisfiú előtt – írja a helyszínről tudósító Bors.

Fotó: Bors


A 3. osztályos Ricsi édesanyjával igyekezett kedd reggel az iskolába, ahol az intézmény udvaráról kihajtó teherautó nekiütközött a kapunak, annak betoneleme pedig a kisfiúra zuhant. Ricsi anyukája is megsérült, ám az asszonyt a törött lába sem tudta megállítani a fiáért küzdelemben, ám akárcsak  járműből azonnal kipattanó sofőr, és a helyszínre érkező mentők, ő sem tehetett semmit: Ricsi életét vesztette.

Fotó: Bors

A tragédia estéjén diákok és szüleik megemlékezést szerveztek, Ricsi osztálytársai rajzokat helyeztek el. Volt, aki azt írta: 

Fotó: Bors

 

A Bors megtudta: Ricsi lelkes tagja volt az iskolai futballcsapatnak, erre utal a megemlékzeés helyszínén elhelyezett focilabda.

„Ha egy kicsit is előbb érkezik Ricsi az iskolába, ez az egész nem történik meg”

– mondta sírva egy kislány, akit hiába próbált édesanyja nyugtatni, vigasztalhatatlan maradt.

Fotó: Bors

„A felelősnek bűnhődnie kell!” – kiabált egy férfi, ám a megemlékezők nyugalomra intették: most nem ennek, csakis a csendnek van itt az ideje.

Fotó: Bors

„Egy életvidám, kedves, tehetséges gyermekkel szegényebbek lettünk”

– sóhajtotta egy gyászoló.

Fotó: Bors

 





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás