Pesterzsébeti tragédia: radikális döntést hozott az iskola Ricsike halála után





Az iskola a szörnyű baleset után gyorsan átszervezte az alsósok beléptetési rendszerét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.20.
pesterzsébet belépés iskolai tragédia iskola

Mint arról a Metropol is beszámolt, egész Pesterzsébetet megrázta az a szörnyűség, ami a múlt hét kedden történt az egyik helyi általános iskola előtt. Mint megírtuk, aznap a 9 éves R. Richárd az anyukájával ment iskolába, azonban ahogy besétált volna az alsósok beléptetéséül szolgáló kapun, egy ott manőverező, többtonnás hulladékszállító kamion sofőrje nekiment a kapunak, és egyenesen Ricsire döntötte az azt tartó betonfalat.

Pesterzsébet, iskolai tragédia, betonfal
A teherautó annál a bejáratnál manőverezett, ahol az alsósok léptek be az épületbe Fotó: MG

A kisfiút szinte teljesen betemette, míg édesanyjának a lábára zuhant rá a többmázsás tömb. Bár az anyuka ki tudta magát szabadítani, és azonnal fia segítségre sietett, Ricsi életét már nem lehetett megmenteni.

A szülők már akkor nehezményezték, hogy az alsósok miért olyan rövid idősávban és miért a kapun mennek be a főbejárat helyett. 

A suliba fél nyolctól lehet érkezni, és húsz percük van bemenni. A felsősök a főbejáraton, az alsósok a nagykapun mennek be. Kérdem én, hogy miért pont ebben az időszakban állt be oda az a kamion, amikor az alsósok éppen arra mennek, méghozzá több százan

– tette fel a kérdést a tragédia napján a Borsnak egy édesanya, akinek a gyermeke szintén az iskolába jár.

Úgy tűnik azonban, hogy a kis Ricsit és családját ért borzalmak után ezen azon nyomban változtatott is az iskola: alig egy héttel ugyanis a történtek után az alsósokat beengedő nagy kapu bezárult, a bejáratot áthelyezték, a kicsiket pedig a tanítónők kísérik.

A gyerekek a főbejáraton fognak kijönni a tanító nénikkel, kérem, oda jöjjenek értük!

– olvasható a keddi tragédia színhelyéül szolgáló kapura kifüggesztett papíron, míg egy másik tábla a főbejáratra mutató nyilat ábrázol.

Pesterzsébet, tragédia, gyász, bejárat, betonfal, iskolai tragédia
A kaput még egy ráccsal is lezárták, az alsósok már a főbejáraton mennek be Fotó: Bors

Emellett közterületesek is dolgoznak a sulinál: a mellénybe öltözött segítők az iskola előtti zebránál állnak, és várják a gyerekeket.

Egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan ki hibázott a szörnyűségek során, a nyomozás és a vizsgálat jelenleg is folyik.

 





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás