"Korlátlan mennyiségű pénzzel is boldogtalan voltam" - Milliomosból lett csaknem nincstelen medvepásztor János





János, a medvepásztor több évtizeden keresztül fényűzésben élt, ám ma semmi pénzért nem cserélne fiatalkori énjével. A férfi életét sorscsapások egész sora követte, ami a gondolkodásmódjára is komoly hatást gyakorolt.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.10.30.
medve daganat boldogság Székelyföld pénz

Szin János a húszas és a harmincas éveit elképesztő fényűzésben élte le, ám a mesés évtizedeket tragédiák sora követte. Az egykoron vagyonos férfi élete 180 fokos fordulatot vett, amikor megtudta, hogy súlyos beteg, majd a mesés vagyonát is elvesztette. János a betegségből felépült, és teljesen új emberré vált.

Szin János
János szinte eggyé válik a természettel.  Fotó: Benjamin MUNOZ BARBERA

20 éves koromtól 40 éves koromig nem dolgoztam, a vállalkozásomból éltem

 — mesélt a múltjáról János, aki abból szerzett mesés vagyont, hogy játékgépeket üzemeltetett, ma pedig magyarországi turistáknak szervez személyre szabott autentikus erdélyi kirándulásokat, ahol a vendégek bepillantást nyerhetnek Erdély igazi valójába. János bejárta a világot, és olyan szenvedélyeknek hódolt, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak, ám szíve mindig az egyszerű természeti népek miliőjébe húzta.

"Beutaztam a világot és fegyvereket gyártattam magamnak, hiszen koronglövő magyar bajnok lettem és szenvedélyem volt a vadászat"

 — mesélte János, aki vadászott krokodilra, bivalyra, de még vízilóra és leopárdra is. Bevallása szerint éves szinten 100 millió forintot elköltött a szenvedélyére, amibe beletartoztak a kifejezetten neki gyártott fegyverek is.

Hiába jártam be a legfényűzőbb városokat, mint Las Vegas, Monte Carlo vagy épp Acapulco, sehol nem éreztem olyan jól magam, mint elszigetelten a civilizációtól. Egy kirgizisztáni pásztor egyszer vendégül látott a tehéntrágyából és kőből épített házában, ahol tízen aludtunk együtt. Életem egyik legszebb emléke

 — emlékezett vissza János, akinek a nincstelenség és egy komoly daganatos betegség kellett ahhoz, hogy rátaláljon önmagára.

János három könyvet is írt már megpróbáltatásairól. Fotó: Benjamin MUNOZ BARBERA

János már kisgyermekkorától kezdve erősen kötődött a természethez, és ez a szerelem sosem hagyott alább. Legnagyobb álma, hogy az erdélyi havasokban önfenntartó életet élhessen családjával, teljes harmóniában a természettel.

Jelenleg ott vagyok, ahol mindig is szerettem volna lenni és az vagyok, aki mindig is lenni akartam, de új álmaim is vannak

 — fejtette ki a Metropolnak János, aki jelenleg Tusnádfürdő környékén medvelest üzemeltet. A férfinek teljesen a nulláról kellett újrakezdenie, miután mindenét elveszítette. A medvepásztor az utolsó filléreit egy turisztikai vállalkozásba ölte, amit a pandémia még a beindulása előtt teljesen lebénított.

Bár már kezdünk lábra állni, a mai napig egy 48 négyzetméteres lakásban élünk, ahol a feleségem és én a nappaliban alszunk egy kihúzható kanapén

 — magyarázza János, aki most azért dolgozik éjt nappallá téve a feleségével együtt, hogy nagyobb lakásba költözhessenek, ahol a 12 éves kisfiuknak jobb körülményeket tudnak biztosítani.

Én biztosan tudom, hogy a boldogság egyáltalán nincs összefüggésben a pénz mennyiségével. Én korlátlan mennyiségű pénzzel is boldogtalan voltam a diagnózissal a kezemben, míg most jóval kevesebbel is tudok boldog lenni

 — zárta János, aki soha nem volt még ilyen közel céljaihoz, ám úgy érzi, most nem a saját álmait kell élje, mert a családja boldogsága a legfontosabb számára.





 





Ezeket olvastad már?
Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás