Ismét a Metropol egyik cikke ért el változást a fővárosban!





Megoldották a problémát, pedig nem is az ő dolguk volt.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.09.09.
bejelentés szemét levél eső csatorna

Egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmünket korábban, hogy milyen állapotban vannak egyes csatornalefolyó nyílások a Hungária körúton. Az ezzel kapcsolatos cikkünk hatására a csatornarészt letakarították. Mindezt úgy, hogy nem is ennek a cégnek a feladata lett volna. Mutatjuk a részleteket.

A Hungária körút egyik szemetes csatornalefolyó nyílása, a tisztitás előtt. Fotó: Olvasói fotó

A Metropol egyik olvasója több képet küldött arról a Hungária körúton található utcasarokról, ahol meglehetősen szemetesnek találta a csatorna lefolyójának beömlő nyílását. Az üzenetben azt is leírta, hogy ezzel csupán annyi a célja, hogy felhívja a figyelmünket a kialakult problémára.

A Metropol továbbította a fényképek egy részét a Fővárosi Csatornázási Művek számára és részletesen leírtuk, hogy miért küldjük a képeket. Emellett arra is rákérdeztünk, hogy kinek kellene a csatornák lefolyóinak beömlőnyílásait tisztán tartani, hogy azok funkciójuknak megfelelően, akadálytalanul tudjanak működni. Ezen kívül arra is kíváncsiak voltunk, hogy egyes esetekben nagyjából milyen gyakran szokták ezeket tisztítani az illetékesek.

A Fővárosi Csatornázási Művek választ küldött levelünkre, mely a következőket tartalmazta:

A Budapest területén található, Társaságunk üzemeltetésében lévő víznyelők, valamint bekötésük tisztítását ütemterv szerint, folyamatosan végezzük, ezen túlmenően a Társaságunkhoz érkező bejelentések, illetve helyszíni hálózatvizsgálataink során tapasztalt problémákat esetileg kezeljük.

– azaz minden olyan esetre reagálnak, mely kapcsán bejelentés érkezik be hozzájuk.

A lakossági bejelentések fogadása, kivizsgálása, valamint kezelése érdekében Társaságunk éjjel-nappal működő, ingyenesen hívható Központi Ügyeletet tart fenn. Az ügyeletre érkező bejelentéseket követően a bejelentés jellege alapján megtesszük a szükséges intézkedéseket, így az Ön megkeresését követően is megvizsgáltuk a megadott címen található víznyelőműtárgyakat.

– azaz a Metropol készülő cikke, valamint a Metropol olvasójának figyelemfelhívása segítette hozzá az ott lakókat, hogy tisztább legyen a csatorna beömlő nyílása.

A víznyelőrácsok az úton felgyülemlő avartól, utcaszeméttől tömődtek el, mely az elmúlt időszak heves viharainak köszönhető. A rácson keletkezett lerakódástól eltekintve a víznyelőaknák tiszták, üzemelésre alkalmas állapotúak. A közterületek tisztán tartása, takarítása, a felszíni burkolaton összegyűlő - így a víznyelőaknák üzemére veszélyt jelentő - hordalék, avar és utcai szemét eltávolítása nem csatornaüzemeltetői feladat. Ettől függetlenül, tekintettel bejelentésére, a rácsokra rakódott hordalékokat eltávolítottuk a közterületi vízelvezetés biztonsága érdekében.

– azaz a problémát orvosolták, annak ellenére, hogy nem az ő hatáskörük volt.

Olvasónk nevében is köszönjük a pozitív hozzáállást és a segítséget!





 





Ezeket olvastad már?
"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás