RETRO RÁDIÓ

„Nem lehet így élni!” – Elönti a budapesti szemét az agglomerációt – Videó

Karácsony Gergelyhez készülnek a kerepesi romák a Budapestről a településükre áradó szeméttenger miatt. Gyuricza László helyi polgármester akciótervet hirdetett, de a probléma gyökerével, az illegális lomizással nem foglalkozik a főváros vezetése.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.29.
Módosítva: 2023.08.30.
szeméthegy Kerepes Karácsony Gergely lomtalanítás

Több száz tonna szemét érkezik éves szinten a budapesti lomtalanításokból az agglomerációba. Ez az illegális cselekmény nemcsak a budapestiek nyugalmát zavarja, de az ország egyik legnagyobb illegális szemétlerakatát hozza létre, ami ellen a szuperzöld főpolgármester semmit nem tesz. A szervezett lomis bandák akadály nélkül össze tudják gyűjteni a közterületre kirakott lomhulladékot, majd azt az agglomerációba szállítják, ahol magánterületre lerakják, amit néhány ezzel foglalkozó család átválogat. A nem használható részeket az éjszaka leple alatt aztán kihordják közterületre, vagy leborogatják külterületen. Rengeteg agglomerációs település szenved ezektől a megjelenő hulladékhegyektől, ilyenek vannak például Nagykátán vagy éppen Kerepesen, a Gyár utcában. A budapesti városvezetés már régóta tud erről a problémáról, mégis eltűrik az illegális lomizást.

Hatalmas szeméthegyeket kell Kerepesen elszállítani / Fotó: Olvasói fotó

„Karácsony Gergelyhez bemegyünk!”

A tisztességes körülmények között élni akaró kerepesi romák fellázadtak, hogy miért engedi Karácsony Gergely ezt az egész Budapestre kiterjedő illegális tevékenységet, ami miatt nekik kell térdig járniuk a szemétben, patkányokkal hadakozni, méltatlan körülmények között élni. Ágnes maga panaszolja el, hogy Budapestről nagy autókkal hordják ide a szemetet a Gyár utcába, és nem érti, hogy miért engedi ezt a főpolgármester, miért hagyja ezt a tevékenységet. Miért nem intézkednek a fővárosi rendészek, közterület-felügyelők, egyéb hatóságok.

Bemegyünk Karácsony Gergelyhez, beírunk, vagy bemegyünk, a tévéseket kihívjuk, mert nem lehet így élni!

Ágnes elmondta, hogy lenézik őket emiatt a sok szemét miatt, ami ott van kihordva a házak elé. De olyan is előfordult, hogy őt és a kis unokáját is megharapta egy patkány, ami a szemétben bujkált.

Harmadik alkalommal takarítják ki

Gyuricza László, Kerepes polgármestere is felháborodva áll a rengeteg szemét előtt. A polgármester más közbiztonsággal kapcsolatos területeken is feltűnt már rendteremtő szándékkal. Korábban a védett kocsi ötletével igyekezett a HÉV-en utazók biztonságáról gondoskodni. A településvezető elmondta, hogy most harmadjára takarítják össze ezt a több száz tonnányi szemetet, ami a településnek esetenként tízmillió forintjába kerül. A helyieket arról tájékoztatta a polgármester, hogy több irányból is megpróbálnak megálljt parancsolni a Budapestről Kerepesre ömlő szeméttengernek

Egyrészt végre sikerült elérnie, hogy kamerát helyezzenek a Gyár utcába, másrészt olyan jogi környezetet próbálunk teremteni, ami nem engedi, hogy magánterületen is illegális hulladékkezelést, hulladékfelhalmozást végezzenek egyesek, ami aztán rejtélyes körülmények között az éjszaka folyamán közterületre kerül

– tudatta a Gyurica László.

Az illegális hulladéklerakás elleni akcióterv harmadik pillére pedig a hatóságok összevont ellenőrzése, amivel az első alkalommal csak a szabálytalanságokra lesz felhívva a lakók figyelme, majd később, ha nem tesznek eleget a felszólításoknak, csak akkor lesz büntetés, így mindenki méltányos határidőt kap arra, hogy teljesítse az együttélési szabályokat.

@papicapolgi

Így reagálunk a szemétfelhalmozásra! Az előző videót letiltották mert van akiket zavar, ha nem fogadjuk el az illegális szemétlerakást amit a város pénzén kell elvitetnünk!

♬ eredeti hang – Papica polgi - Papica polgi


 

 

Ezeket olvastad már?
Szijjártó Péter: Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Szijjártó Péter: Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

„Ő a legerősebb édesanya, akiről valaha hallottam” – Niki jeleket kap halott kisfiától, Dominiktól

„Ő a legerősebb édesanya, akiről valaha hallottam” – Niki jeleket kap halott kisfiától, Dominiktól

Ami most jön, annak nem mindenki fog örülni, fiatal pár az első lottómilliárdos

Ami most jön, annak nem mindenki fog örülni, fiatal pár az első lottómilliárdos

Ki nem találnád: ezt csinálja a rácsok mögött az angyalföldi gyilkos

Ki nem találnád: ezt csinálja a rácsok mögött az angyalföldi gyilkos

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás