RETRO RÁDIÓ

Rendőrök állították meg és vették körbe a HÉV-et, a két férfinak esélye sem volt

Nyakláncletépő rablókat fogtak a H8-as HÉV-en a rendőrök. Az akcióban fontos szerep jutott a szabadidejükben járőrszolgálatot vállaló kerepesi polgárőrökre.Megosztás
Szerző: F.R.
Létrehozva: 2023.08.15.
Módosítva: 2023.08.15.
bűncselekmény hév h8 nyaklánc polgármester

Két polgárőrnek köszönhető, hogy megfogták a rendőrök a H8-as HÉV vonalán garázdálkodó nyakláncletépőket. A két férfi hölgyeket nézett ki magának, majd felváltva követték el a rablásokat.

Nyakláncokra utaztak Forrás: Pixabay (Csak illusztráció)

Csapatban dolgoztak a bűnözők

Két férfi volt az elkövető. Egy magasabb, jó kiállású, 30 év körüli és egy alacsonyabb, kb. 40 éves. Az erőszakos rablásokat felváltva követték el. Hol az egyik ment felmérni a terepet, hogy kit érdemes megtámadni, hol a másik volt a figyelő. Miután kiválasztották női, főként idős áldozataikat, a támadó akkor csapott le, mikor megállt a szerelvény. A nyakláncot kitépte az idős nők nyakából, majd egyből leugrott azzal és elszaladt. Összesen 6 rablást követtek el néhány nap leforgása alatt. A beazonosításukat igyekeztek folyamatos átöltözéssel megnehezíteni.

HÉV-en támadtak Fotó:  Metropol V.I.

Önkéntes segítség

A kerepesi polgárőrök 4 napon keresztül próbálták őket elkapni a fénykép alapján. Az egyik rabló kistarcsai származású volt, de nem járt már haza. A kitartó polgárőrök több mint 40 órát vállaltak szabadidejükből a HÉV-en utazók biztonságáért.

Tischler János polgárőr vezető büszke az embereire:

László Ferenc és Molnár Ádám munka után, szabadidejükből vállaltak HÉV-es szolgálatot és 40 órát öltek bele az ügybe, mire sikerült elfogni az elkövetőket. Nagyon büszke vagyok rájuk, kiváló munkát végeztek.

Példaértékű együttműködés

A HÉV-en szolgáló polgárőrökhöz egy hölgy ment oda Szentjakab megállónál azzal, hogy azt hiszi, felismerte az egyik elkövetőt. Ezután a polgárőrök megbizonyosodtak arról, hogy valóban helyes a nő állítása, majd felvették a kapcsolatot a kistarcsai rendőrökkel. A rendőrök azonnal intézkedtek, és Kistarcsa Kórház megállónál megállították a szerelvényt, körbevették a kocsit, így esélyük sem volt elmenekülni a rablóknak.

A polgármester a polgárőrökkel a HÉV-en Fotó: Gyuricza László polgármester Facebook-oldal

A védett kocsi ötlete

Korábban többen is megszólaltak a HÉV-en elkövetett bűncselekmények kapcsán. Gyuricza László, Kerepes polgármestere eltökélt a rendteremtés irányába. Ő vetette fel a védett kocsi ötletét, amit személyesen is javasolt a MÁV-HÉV vezetésének. Az ötlet azt jelenti, hogy a teljes szerelvényben legyen legalább egy bekamerázott kocsi, ahová a bűncselekményeknek jobban kitett nők, idősek, gyerekek ülhetnek be. Közben folyamatos, élő kamerakontroll alatt biztonságosan utazhatnak. A tervezett intézkedés anyagilag nem jelentene komoly terhet a cégnek, miközben sok emberrel tenne jót.

 

Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a frakcióülésen: Az európai parlamenti választást meg fogjuk nyerni

Orbán Viktor a frakcióülésen: Az európai parlamenti választást meg fogjuk nyerni

Vérfürdőt rendezett az edző: 7 éves tanítványát és szüleit is kivégezte – Videó

Vérfürdőt rendezett az edző: 7 éves tanítványát és szüleit is kivégezte – Videó

Szinte mindig szóba kerül, ha vetkőzni kezd – Cápatámadás érte az OnlyFans-modellt

Szinte mindig szóba kerül, ha vetkőzni kezd – Cápatámadás érte az OnlyFans-modellt

„Maga volt a pokol” – Megdöbbentő videót tett közzé a Ryanair egyik utasa

„Maga volt a pokol” – Megdöbbentő videót tett közzé a Ryanair egyik utasa

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás