Új helyet kaptak „Karácsony halálbudijai” – legalább az életveszély megszűnt





Hétköznap még életveszély volt bejutni a Pesti alsó rakparton kihelyezett mobilvécékbe, hétvégére azonban már úgy látszik, rájött a városvezetés is, hogy jobb biztonságosabb helyre tenni őket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.02.
Módosítva: 2023.07.05.
Pesti alsó rakpart autós forgalom mobilvéce

Mint azt korábban megírtuk, a főváros vezetése a Pesti alsó rakparton életveszélyes helyre telepített mobilvécéket. Cikkünk hatására pedig úgy néz ki, hogy áthelyezték biztonságosabb helyre a „halálbudikat”.

Halálbudi a rakparton: Kipróbáltuk Karácsony Gergely életveszélyes illemhelyét!
Életveszélyes helyre telepítettek mobilvécéket – Fotó: Metropol

A Pesti alsó rakpartot a Rakpart 2023 elnevezésű projekt keretein belül június 17-e és szeptember 24-e között hétvégére lezárják az autósforgalom elől, és átadják a gyalogosoknak. A rakparton azonban nem helyeztek ki olyan táblát, ami jelezné, hogy a vécéket csak hétvégén érdemes használni, amikor nincs autósforgalom. A budapest.hu oldalon pedig arról írnak, hogy „az így kialakuló közvetlen Duna-parti területet a hétköznapi autóforgalom ideje alatt is sétányként lehet használni”.

A Metropol hétközben elment a Jane Haining rakpartra, ahol valóban életveszélyes állapotokkal szembesültünk: a gyalogosok kénytelenek voltak az úttestre lépve kikerülni a járdára helyezett mobil WC-ket, akik pedig használni szerették volna, szabályosan az életükért kellett küzdeniük. Az illemhelyek ajtaját csak résnyire lehetett kinyitni az elhaladó autósforgalom miatt, így a be- és kijutás csak az autósok jóindulatán múlt. 

Hétvégére már biztonságosabb helyre tették a mobil WC-ket, de nem volt, aki használja – Fotó: Bánkúti Sándor

A hétvégére azonban már új helyre pakolták az illemhelyeket. Elmentünk a rakpartra és láttuk, hogy a vécék átkerültek az út túloldalára, és a bejáratuk nem az út felől, hanem a járda felől nyílik. Megnyugodtunk, látva, hogy a szükséghelyzet már nem párosul végszükséggel, azaz nem kell az életét kockáztatnia annak, akinek kisebb vagy nagyobb dolga akad arrafelé. Azonban az öröm mellé üröm is párosult, hiszen lényegében egy lélek sem járt a lezárt rakparti szakaszon, ahol árnyékban is 30 fok körüli hőmérséklet volt, a hőérzetet pedig a sok aszfalt és beton csak tovább növelte, így a vécék egyetlen funkciója mindössze az, hogy némi árnyékot adtak. De ehhez minek lezárni a rakpartot?

A Metropol kipróbálta az életveszélyes mobil vécéket:

 





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás