RETRO RÁDIÓ

Létminimum alatt, anyjával éli életét a körmendi gyerekgyilkos





Népkonyhán és az édesanyjával együtt elszigetelten él a társadalomtól Tánczos Gábor. A körmendi gyermekgyilkosság elítéltjeként hírhedtté vált férfi ki sem mozdul a lakásból, és szinte senkivel sem érintkezik. Ugyan H. Zsófia életének kioltója korábban merész álmokat szövögetett, úgy tűnik, azokból semmi sem lett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.18.
megdöbbentő

1998. április 1-jén meggyilkolták a 11 éves H. Zsófiát a kislány családjának lakásán. A bűncselekményt az akkor 19 éves Tánczos Gábor a rendőröknek többször beismerte, de a bíróságon visszavonta vallomását, és azóta következetesen hangoztatja ártatlanságát. Azt állítja, hogy csupán fizikai és pszichikai kényszer hatására tett először beismerő vallomást - írja a Bors.

Ártatlanságát bizonygatta

13 év szabadságvesztésre ítélték, de végül 9 év és 9 hónap letöltése után feltételesen szabadult. Az országos visszhangot kiváltó ügy elítéltje szerint nem elég, hogy ő ártatlanul ült, a valódi elkövető büntetlenül éli világát, és így pedig a kegyetlenül megölt kislány sem nyugodhat békében. A férfi sokáig szívesen szerepelt a médiában, magyarázata szerint azért, mert a végsőkig el szeretne menni az igaza bebizonyítása érdekében.

Külföldön akart munkát vállalni

Később rájött, hogy csak minden erejét összeszedve kezdhet új életet.

Azt tervezte, hogy külföldön vállal munkát, hogy egyrészt a Magyarországon maradó édes­anyját, Gyöngyit is támogathassa, hiszen meg szeretné neki köszönni, hogy a rácsok mögött sem hagyta cserben. Minden arra utal, hogy nem sikerült a szegénységből kitörnie.

Segítség nélkül éhen halnának

A Bors megtudta: Tánczos Gábor továbbra is az édes­anyjával él egy háztartásban. Csak egymásban bíznak, alig tartják valakivel a kapcsolatot. A létminimum alatt élnek, az étkezést is a népkonyháról oldják meg. Szinte ki sem mozdulnak, az önkormányzat naponta szállítja nekik az ebédet.

Ha nem kapnák ezt a segítséget, már rég éhen haltak volna. Igazából nem nagyon lehet mit tenni értük – mondta a Borsnak Tánczosék egyik szomszédja.

Gábor szinte egyáltalán nem teszi ki a lábát a lakásból, Gyöngyi is csak akkor, ha nagyon muszáj. Például, ha el kell intéznie valamilyen hivatalos ügyet. Nagyon ritkán lehet az utcán látni. Olyanok, mint a remeték – magyarázta az egyik ismerősük, aki szerint a kéttagú család szinte retteg az emberektől.

Itt, Körmenden mindenkinek megvan a véleménye az immár 24 évvel ezelőtt történtekről. Van, aki hisz Gábor ártatlanságában, mások szerint viszont a bíróság nem tévesen nyilvánította gyilkossá. Ha valaki az utcán megszólítja Gyöngyit, lesüti a szemét, és igyekszik minél hamarabb otthagyni beszélgetőtársát. Eközben továbbra sem tett le arról, hogy egy nap kimondassa az igazságszolgáltatással, nem az ő fia felel Zsófika tragédiájáért – fejezte be az ismerős.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás