Saját bőrén érzi a koronavírus drámai hatásai Szabó Ádám. A jóképű énekes zenésztársaihoz hasonlóan az utóbbi közel egy évben szinte nem tudott koncertezni az eddig több mint kétmillió halálos áldozatot követelő vírus miatt. Tragikus módon az áldozatok között Ádám egyik közeli, fiatal kollégája is ott van.

Volt egy zenésztársam, akit 28 évesen vitt el a koronavírus, úgyhogy nem nagyon tudtak nála semmilyen komolyabb betegséget felfedezni. Szegénynek egyszerűen gyenge volt az immunrendszere, és nem bírta a teste fertőzést -mesélte Ádám, majd hozzáfűzte:

Tényleg vegye mindenki komolyan, mivel úgy veszem észre, hogy a vírus nem válogat! Be fogom magam oltatni! Nem fogok ezzel várni, úgy gondolom, hogy nagyon fontos lesz, hogy beoltassuk magunkat. Ez is egy olyan dolog, ami segít abban, hogy hamarabb vége legyen a járványnak.

Fotó: DFP

Igyekszik óvatosan élni

Az egészség nem csak külseje miatt fontos a sztárnak, hanem szülei miatt, akikkel egy telken él a város mellett, így evidens módon a tűztől is óvni akarja őket.

-Én egyébként nagyon sokat hordok maszkot, és folyamatosan fertőtlenítem a kezem. Szóval én részben emiatt is nagyon odafigyelek, próbálok kevesebbet vásárolni, és ha megyek, akkor több dolgot megvenni, és azok úgy elállnak.

Önellátásra rendezkedtek be

Koncertek híján se unatkozik Ádám; az utóbbi időszakban rengeteget izmot épített magára a szívtipró, aki szabadidejében leginkább a ház körül tesz-vesz a családjával.

– Próbálom az egészet nagyon pozitívan kezelni, és igyekszem kihasználni a vírushelyzet adta a lehetőségeket. Családdal közösen építettünk egy szaunát, ami nagyon-nagyon jó lett. Felhúztunk egy fóliasátrat a kertbe, ahol zöldségeket nevelünk, hogy minél kevesebbet kelljen kimozdulnunk. Van hagymánk, snidlingünk, uborkánk, paradicsomunk és paprikánk is.

Hiányzik a színpadon

Ádám ősszel felszántotta a színpadot a TV2 Sztárban Sztár című műsorában, ahol egészen a dobogó legfelső fokáig sikerült menetelnie. Az énekes már nagyon várja azt a percet, amikor újra együtt tombolhat a közönségével.

Mindenkinek megváltozott az élete, akik a szórakoztató iparban dolgoznak, de próbálok előnyt kovácsolni belőle, ezért dalokat írok. Szeretnék még jobban énekelni, ezért azt is gyakorlok rengeteget és a harmonikámról se feledkeztem el. Nagyon hiányzik, hogy koncertezhessünk, hiszen ez az életem és ez most nem valósulhat.