Megdöbbentő hír érkezett a palotából: Károly király szünetelteti rákkezelését, ez az oka

Fontos döntést hozott meg a király és az orvosi csapata.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.10.07. 15:00
Károly király utazás Kamilla királyné betegség

A király orvosai engedélyezik, hogy „szüneteltesse” rákkezelését, hogy a jövő héten Ausztráliába repülhessen egy nagyszabású királyi látogatásra.

Károly király hivatalos ügyben lesz távol az Egyesült Királyságtól Fotó: AFP

A 75 éves uralkodó október 18-án kezdődő jelentős hivatalos látogatásra indul, amelynek helyszíne  Sydney és Canberra lesz, majd közvetlenül utána állami látogatást tesz a Csendes-óceán déli részén fekvő Szamoán, ahol részt vesz a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján (CHOGM).

Külföldi lapértesülések szerint a király egészen a repülésig folytatja a folyamatban lévő rákkezelését, miután az orvosai engedélyezték az utazás alatti „szüneteltetését”.

III. Károly király azonnal folytatja a kezelési ciklusát, amint visszatér az Egyesült Királyságba.

Úgy tudni, hogy a király és felesége, Kamilla királyné a királyi látogatásuk alatt napi tíz programmal terveznek, és csak egy „pihenőnapjuk” lesz. A források azonban hangsúlyozzák, hogy a programjukat a király orvosaival szorosan egyeztetve szervezték meg, és „tekintettel vannak” az egészségi állapotára.

Emellett kíséretében, – mint mindig, – most is lesz egy utazó orvos, ez az államfő esetében bevett gyakorlat – írja a Daily Mail

Mint ahogy arról a Meteropol is beszámolt, a 75 éves Károlynál még februárban diagnosztizálták a betegség egy ismeretlen formáját, miután prosztataműtétet hajtottak végre rajta, és azóta heti rendszerességgel kezelik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás