Szokatlan királyi szabály, amely hamarosan elválaszthatja egymástól Sarolta hercegnőt és György herceget

Az ifjú trónvárományosra komoly szabályok vonatkoznak, melyek közül pár rendkívül szigorú.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.25.
György herceg királyi család öröklés protokoll

A királyi család életét meghatározzák a szabályok. Ilyen például az is, hogy jövő nyártól kezdve György herceg nem utazhat majd az apjával vagy a családjával. A monarchia ugyanis megköveteli a trónöröklési sorrend épségének fenntartását. Épp ezért az a trónörökös, aki betölti a 12 éves kort, nem utazhat többet egy gépen egy másik, az öröklési sorrendben előtte lévő személlyel. Ez pedig jövő nyártól kezdve azt jelenti Györgynek, hogy vagy az apja utazik a családjuktól külön vagy pedig ő, a testvéreit is hátrahagyva.

SAROLTA hercegnõ; GYÖRGY herceg; VILMOS herceg; KÁROLY herceg; KATALIN hercegnõ
György hercegnek még a testvéreit is hátra kell majd hagynia Fotó: Jonathan Brady /  MTI

2025. 07. 12-től kezdve tehát György herceg Sarolta és Lajos nélkül kell repüljön majd, ha úgy alakul. Pont, mint ahogy azt apjának, Vilmosnak is tennie kellett. Csakis akkor utazhatott egy gépen 12 éves kora után a családjával, ha arra II. Erzsébet, az uralkodó engedélyt adott. 

Azért azonban, hogy György ne érezze majd magát olyan egyedül, Katalin vele tarthat bármikor. És habár ez túl szigorúnak hangzik, az öröklési rend fenntartásának érdekében még vért is szállítanak a gépen. Olyan típust, amilyen az épp abban utazó királyi család tagjának van. Erről pedig Dickie Arbiter korábbi író mesélt:

Fel kell készülniük minden eshetőségre. Épp ezért a repülőgép vért is szállít felkészülve egy esetleges vérátömlesztésre, mivel semmi nem garantálja azt, hogy a célponton leszállást követően lesz a megfelelő adott vértípusból.

A repülési szabályokra azt követően volt szükség, hogy már több királyi tag vesztette életét légi katasztrófában. Az egyik legtragikusabb eset az volt, amikor is Fülöp edinburghi herceg testvére, Cecilie hercegnő pont repülés közben adott életet gyermekének. A járat azonban nem sokkal később egy belga gyár tornyának ütközött, ami az egész, gépen utazó család azonnali halálát jelentette, beleértve a férjét, a fiát és az újszülöttjét is még 1937-ben, írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás