Fodor Zsóka nem bírja a kánikulát: „Légkondit szereltettem be”

A színésznő nem szereti a kánikulát. Fodor Zsóka éppen ezért egyáltalán nem egyedi módszerhez folyamodik: nem megy ki a melegbe. Csöppet sem szereti a hőséget, ezért hamarosan fogja a bőröndjét, és a Balaton melletti nyaralójába utazik átvészelni a nyári időszakot.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.06.21.
fodor zsóka praktika hőségriadó kánikula

Robbant a nyár, ezzel együtt pedig a kánikula is. Nem mindenki viseli jól a hőséget. Nemcsak a fiatal, hanem az idősebb szervezetre sincs jó hatással a folyamatosan 35 fok fölötti időjárás. Szerdától harmadfokú riadót rendeltek el a déli országrészben, de a többi területen sem sokkal enyhébb a helyzet. Az előrejelzések alapján szombatig biztosan kitart ez az állapot. Ilyenkor a csapból is a figyelmeztetések szólnak: mindenki igyon minél több folyadékot, és ha tehetik, maradjanak hűvösebb, jobb esetben a klímás lakásban, így elkerülve a rosszulléteket. Aki csak teheti, figyeljen oda az idős rokonára, ne engedje napközben sétálni, szabadtéri tevékenységet végezni, a hajnali és az esti órákra tervezzék a kinti programokat. Ezek a figyelmeztetések, hasznos tanácsok remélhetőleg sokakhoz eljutnak Fodor Zsóka biztosan komolyan veszi őket.

Fodor Zsóka
Fodor Zsóka a hőségriadó idején csak ha muszáj, akkor mozdul ki a lakásból Fotó: Szabolcs László

Fodor Zsóka ha már nem bírja kánikulát, a légkondi mellett hűsöl

Fodor Zsóka azonban már rutinos, ugyanis neki megvan a saját praktikája arra, hogyan tudja elkerülni, hogy a hőségben „találja magát”.

Ha egy mód van rá, 11 és 16 óra között nem megyek ki. A dolgaimat igyekszem korán reggel intézni, vagy legrosszabb esetben négy után.”

A másik legkézenfekvőbb dolog, hogy légkondit szereltettem be a pesti és a pécsi otthonomban is.

„Bár igaz, hogy még idén nem kapcsoltam be, ugyanis olyan a lakásom, hogy tudok huzatot csinálni. Ráadásul régi építésűek a házak, vastagak a falak, egyelőre még jól tartják a hűvöset” – kezdte lapunknak a színésznő.

Fodor Zsóka
A művésznő a nyár nagy részét a Balatonon, Örvényesen a nyaralójában tölti Fotó: Szabolcs László

„Nem tartozom a nyárimádók közé”

Zsóka tavaszi születésű, és hogy igaz-e a mondás, hogy a nyáriak a meleget, a téliek a hideget szeretik, nem tudni, egy azonban biztos, a színésznő nem szereti a hőséget.

Amikor Venezuelában voltam szegény bátyámnál, a napi hőmérséklet átlagban 35 és 40 fok körül alakult.

„Csak úgy bírtam elviselni, hogy naponta ötször zuhanyoztam, langyos vízben. Nem tartozom a nyárimádók közé” – jelentette ki a művésznő.

A színésznő az ország három pontja között ingázik. Fodor Zsóka Pécset tartja az otthonának, munkái gyakorta Budapesthez kötik, pihenni pedig a Balatonnál szokott. Ugyanis van egy bájos nyaralója Örvényesen.

Ez egy mobilház, sokat forgattunk már ott, van, akinek ismerős lehet a televízióból. Tavaly mindössze 2-3 napot töltöttem ott.”

Sajnos mostanában sokkal kevesebb feladatom lesz, ezért úgy döntöttem, lent, a vízpart mellett »vészelem« át a nyarat.

„A barátnőm is velem tart, úgyhogy sokszor fogunk megmártózni a Balatonban. Veszek majd egy nagy levegőt, amit már majd csak a vízben engedek ki” – mondta mosolyogva a színésznő. „Sokat változott az idő, hiszen évtizedekkel ezelőtt tényleg négy évszak volt, és nem egy napra esett a tavasz. Volt átmenet. Egyetlen egy dolog állandó a világban, a változás, de soha nem jó irányba történik. Kénytelen mindenhez alkalmazkodni az ember, így az időjáráshoz is” – szögezte le a művésznő.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás