Így viseli a 90 éves Bodrogi Gyula a kánikulát

Kánikulára figyelmeztetnek a meteorológusok: a hőség a leginkább a gyermekekre és az idősekre jelent különös veszélyt. A kilencvenéves Bodrogi Gyulát is féltik a családtagjai, Süsü hangját azonban kemény fából faragták.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.06.19.
Módosítva: 2024.06.19.
Bodrogi Gyula hőségriadó kánikula

Bodrogi Gyula idén áprilisban töltötte be a 90. életévét. Bár az ország egyik kedvenc művésze ránézésre letagadhatna vagy tíz évet, a biológiai kora miatt azonban mégis sok veszély leselkedik rá a hétköznapokban. Ennek szomorú bizonyítéka, hogy az elmúlt időszakban több baleset is érte, a legutóbb a Nemzeti Színházban esett le a lépcsőn, és eltört a válla

Bodrogi Gyula
Bodrogi Gyula törött vállal is színre lépett Fotó: Beáta Győrfi-Forgács

Hőségriadó  

Az utóbbi napokban berobbant hazánkban a nyár. Szerdától harmadfokú hőségriadót rendeltek el a déli országrészben, de az északin sem lesz hűvös az idő, 35 fokos nappali hőmérsékletre lehet számítani egészen szombatig. A nagy meleg még a legegészségesebb szervezetet is megviseli, hát még a kisgyermekeket és az időseket! Ez a két csoport az, amelyik hajlamos nagyon hamar kiszáradni, az időseknél gyakori a szédüléses tünet, ami eleséshez vezethet. Éppen ezért, aki csak teheti, az figyeljen oda az idős rokonára, ne engedje napközben sétálni, szabadtéri tevékenységet végezni, ha muszáj, akkor a hajnali és az esti órákra tervezzék a kinti programokat. Aki kénytelen a napon tartózkodni, az feltétlenül viseljen kalapot, valamilyen fejfedőt a napszúrás elkerülése érdekében, illetve fontos ilyenkor az emelt mennyiségű folyadékbevitel, ami vizet jelent, nem alkohol tartalmú italt. 

Ezek a figyelmeztetések remélhetőleg eljutnak minden állampolgárhoz, köztük a nemzet egyik kedvencéhez, a kilencvenéves Bodrogi Gyulához is, aki bizony hajlamos túlvállalni magát. 

293A5084
Bodrogi Gyula nem sokat szokott aggódni a körülményeken Fotó: Mediaworks

Bodrogi Gyula bírja a meleget 

Bodrogi Gyulát a hőségriasztás kapcsán kereste meg lapunk munkatársa, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész pedig a tőle megszokott lendülettel és derűvel válaszolt: 

Én kifejezetten szeretem a meleget! Egy-két nap alatt hozzászokom, és utána már semmi bajom. Nem vagyok fáradt, nem izzadok, teljesen jól működöm. Tudom, hogy féltenek engem, de nincs rá okuk, fel tudom mérni, mennyit vállalok, nem keresem a bajt!

– mondta Bodrogi Gyula. Majd így folytatta: 

Nem vagyok az a fajta, akit kicsinálnak az időjárás-változások, bár tény, hogy a viharokat sajnos most már előre megérzem.... Olyankor mindenem fáj. De az is kibírható! Ha a színpadra felmegyek, akkor kutya bajom sincs.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás