Budapest miatt vállalta a Dűne második részét a világsztár





Az elmúlt néhány évben úgy tűnt, talán visszavonul a 80 éves filmcsillag, hiszen a Dűne első része óta eltűnt a képernyőkről, így az is kérdéses volt, a második részt vállalja-e. Szerencsére Christopher Walken a folytatás mellett döntött, méghozzá egy egészen különleges szempont győzte meg, ami nem más, mint Budapest.



Megosztás
Szerző: Balla Nikolett
Létrehozva: 2024.03.17.
forgatás Christopher Walken film Dűne Budapest

Christopher Walkent, a nagyszerű amerikai színészt olyan filmekből ismerheti a közönség mint a Távkapcs, a Ponyvaregény vagy a Született gengszterek. Legutóbb a Dűne 2021-ben bemutatott első részében és a 2020-as Nagypapa hadművelet című vígjátékban szerepelt, ám azóta nem láthattuk a mozivásznon. Ennek kapcsán röppentek fel a pletykák, hogy a színész talán visszavonul és már a sci-fi folytatását sem vállalja.

Christopher Walken
Budapesten forgatott Christopher Walken Fotó: Jamie Mccarthy/Wireimage

A színész rajong Budapestért

Elmondása szerint végül nemcsak a csodás színészi gárda, mint Javier Bardem, Josh Brolin, Timothée Chalamet, Florence Pugh, Stellan Skarsgård és a rendező személye, Denis Villeneuve győzte meg, hanem a lehetőség, hogy Budapestre utazhat a forgatásra.

Walkent teljesen lenyűgözte Budapest, így kapva kapott a lehetőségen, hogy itt dolgozhat, ugyanis a film forgatása három héten keresztül a magyar fővárosban zajlott, ahogy már sok más hollywoodi szuperprodukcióé is korábban. A Vanity Fairnek adott interjújában is csak pozitívan nyilatkozott fővárosunkról, nagyon vonzónak és gyönyörűnek nevezte Budapestet. De nemcsak Walken vélekedett így, hanem filmbeli kollégái Austin Butler és Florence Pugh is el voltak ájulva a magyar fővárostól.

Christopher Walken mint Han Solo? Inkább egy hétköznapi férfi

Az interjúban azt is megemlítette, hogy már régóta szeretett volna sci-fiben játszani és még az első Star Wars-mozi forgatásának idején Han Solo szerepére is jelentkezett, de azt nem kapta meg, így a Dűne uralkodójának karakterével régi álma válhatott valóra.

Emellett a későbbi terveiről is mesélt, és hogy milyen karaktert játszana még szívesen. Most leginkább egy „egyszerű srác” szerepére vágyik és bár konkrét szerepről egyelőre nem tudunk, egy biztosan kiderült azonban: még nem tervezi a visszavonulást.





 





Ezeket olvastad már?
Tallós Rita: „Nagyon fogom imádni az unokámat!”

Tallós Rita: „Nagyon fogom imádni az unokámat!”

„Melltartó nélkül is még jó” – Nemazalány szexi fotója mindent visz

„Melltartó nélkül is még jó” – Nemazalány szexi fotója mindent visz

Mikó Viki csodát tett az ukrán háború traumatizált csöppségével

Mikó Viki csodát tett az ukrán háború traumatizált csöppségével

"Kikérem magamnak" – kifakadt a Házasság első látásra Bogija, tisztázta, mi van közte és volt férje között

"Kikérem magamnak" – kifakadt a Házasság első látásra Bogija, tisztázta, mi van közte és volt férje között

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás