
Mit igyunk a kánikulában? Nem a víz a válasz, meg fogsz lepődni
Nem mindig a víz a legjobb választás.
A nyári meleg komoly egészségügyi kockázattal jár. A kánikula leggyakoribb veszélyei a folyadék- és elektrolitvesztés, kiszáradás, valamint a szív- és érrendszeri problémák. A szervezet hőszabályozása nehezebbé válik, ami hőgutához, napszúráshoz vagy hőkimerüléshez vezethet. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők.

Ilyenkor nagyon fontos a napsugárzás kerülése és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása. A szakértők szerint a kánikulában nem mindig a víz a legmegfelelőbb folyadék. Dr. Nathasa Fernando, a Medichecks igazgatója azt állítja, hogy:
víz helyett tejet érdemes fogyasztani a forróság idején.
A tej cukor-, fehérje- és zsírtartalma miatt lassabban ürül ki a gyomorból, vagyis hosszabb ideig hidratálja a testünket. Az állati eredetű a tej nátriumot is tartalmaz, a szójatejben pedig elektrolitok is találhatóak, amelyek csak tovább fokozzák a hidratációt. A folyadék tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint a kalcium, foszfor, magnézium, B1-, B2-, B12-vitamin, valamint A- és D-vitamint is tartalmaz.
Ne cseréljük le teljesen a vizet tejre, mindig figyeljünk a mértékletességre. A nyári melegben nagyon fontos a folyadékfogyasztás, ezt pótolhatjuk még gyümölcslevekkel, kókuszvízzel, esetleg görögdinnyével is – írja a mindmegette.hu.
Top hírek


Betegségek, amelyek tünetei sokszor ártalmatlannak tűnnek – ezeket ne hagyd figyelmen kívül!
Mutatjuk, mikre érdemes odafigyelni!

Akik mindig kiállnak magukért: ezek a csillagjegyek imádnak vitatkozni
Az alábbiakban kiderül, hogy kikről van szó!
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre