Csepregi Éva a karácsonyról: Hagyomány követő vagyok





Csepregi Éva életében a karácsony nagy logisztikát igényel. A munka ilyenkor sem áll meg, ha épp nem színpadon van, akkor a bevásárlást és az ajándékok beszerzésével telik az ideje.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.12.24.
Csepregi Éva ünnep hagyományőrző karácsony nosztalgia

Csepregi Éva hetek óta készül a karácsonyra. Minden évben igyekszik mielőbb beszerezni az ajándékokat, semmit nem szeret az utolsó pillanatra hagyni. Mint mindig, most is szerettei körében ünnepel, testvérével, fiával és menyével. Előadóművészként persze a munkának sem inthet búcsút, ugyanis év végén megszaporodnak a karácsonyi rendezvények.

CSEPREGI Éva
Csepregi Éva hagyományőrző, karácsonykor a szokásos ételek kerülnek az asztalra. (Fotó: Balogh Zoltán)

Nálunk kicsit más a karácsony, mint ahogy az általánosságban jellemző a családokra, hiszen mi a szórakoztatásról is gondoskodunk.

Ilyenkor sok ünnepi rendezvényre kapunk meghívást, valahogy a kettőt össze kell egyeztetnünk.

„A készülődés sem a szokásos módon zajlik, igyekeztem az ajándékokat novemberben beszerezni, esetleg ha jön még egy újabb ötletem, akkor kiszorítok egy fél órát a vásárlásra, de nincs könnyű dolgunk” – mesélte a Metropolnak az énekesnő, aki érdeklődésünkre azt is elárulta, hogyan és kivel tölti az ünnepeket.

Csepregi Éva
A munkával sem állhat le, fellépések szép számmal akadnak, közben készül a jövő évi életműkoncertjére is. (Fotó: Bors)

„Szép számmal fogunk ismét összejönni”

Szenteste a nővéremékkel leszek, neki a születésnapja, nekem pedig a névnapom van. Dávid és a felesége Dóri szüleinél vidéken lesznek, majd 25-én csatlakoznak, akkor tartjuk a nagy családi rendezvényt. Szép számmal fogunk ismét összejönni, este pedig már fellépésem lesz” – részletezte a Neoton Família sztárja, majd azt is megosztotta lapunkkal, milyen ételek kerülnek ilyenkor az asztalra.

Mivel hagyomány követő vagyok, ragaszkodom az ilyenkor szokásos ételekhez. A káposztás ételeket én csinálom. Van egy pék barátunk, ajándékba kapjuk mindig tőle a bejglit. Édesanyám sem volt nagy sütő, neki sem mindig sikerült, így ezt most sem bízom a véletlenre. Igaz, a menyem, Dóri nagyon ügyes, jól tud sütni, ő mézeskaláccsal készül és az ilyenkor szokásos édességekkel” – árulta el.

Csepregi Éva gyakran szokott nosztalgiázni

A háziasszonyoknak, vendéglátóknak a karácsony a sütés-főzés miatt kicsit sem a pihenésről szól. Csepregi Éva azonban igyekszik úgy összehozni mindent, hogy emlékeiben ne csak a mosogatás, tálalás, kiszolgálás maradjon meg. Igyekszik megélni a szerettei körében az ünnepeket, és nem a konyhában való robotolás marad számára.

Gyakran szoktam nosztalgiázni, milyen jó volt, amikor még anyukámmal együtt készültünk a konyhában, szívmelengető emlékek ezek számomra. 

„Főzni akkor szeretek, ha igazán sok időm van hozzá. Megpróbálom a kellemeset összekötni a hasznossal. Így soha nincs okom panaszra” – mondta mosolyogva az énekesnő, aki mindeközben gőzerővel készül és próbál a január 6-i Papp László Budapest Sportarénában tartandó életműkoncertjére.

Az egyik legnagyobb ajándék számomra, hogy a Megneoton megjelentet egy piros bakelit lemezt, amit először a koncerten lehet megvásárolni. Mindenkinek szeretném dedikálni, ezzel még emlékezetesebbé téve azt a napot a közönség számára. Rengeteg próbán vagyunk túl, és ahogy közeledik, egyre nagyobb izgalom van bennem. Nem szeretném mindenről lerántani a leplet, lesznek meglepetések, látványos és szórakoztató lesz, azt garantálom” – mesélte nemrég lapunknak Éva.





 





Ezeket olvastad már?
Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás