70 éves Csepregi Éva – „Szeretném megélni, hogy a kisunokámat magamhoz ölelhessem”





Csepregi Éva 70 éves lett! Az énekesnőnek minden megadatott az életében: siker, elismerések, és több mint ötven éven át tartó szeretet a közönségétől. Azonban mégis van valami, amire nagyon vágyik: egy unokára... Rá viszont még várnia kell.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.10.21.
születésnap ünnep Csepregi Éva unoka

Október 22-én tölti be a 7. X-et Csepregi Éva. Az énekesnő születésnapja alkalmából adott interjút lapunknak, mely által átfogó képet kaphatunk az életéről. Mesélt a sikerről, a díjairól, arról, hogy milyen „viszonyban” áll a korával, lendületének és fiatalságának megőrzéséről. Nem utolsósorban azt is elárulta, hogy hiányzik az életéből egy kisunoka, akivel szeretne még sok időt együtt tölteni.

Kivel és hogyan ünnepled meg a kerek évfordulódat?

Valóságos ünnepség sorozattal telnek a napjaim. Békéscsabán a kolbászfesztiválon lépünk föl, úgy terveztem, hogy a zenekarral lent maradunk, meghívtam őket egy wellness hétvégére. Egy vacsora kíséretében, pezsgővel koccintunk a születésnapom alkalmából.

A családdal, a barátokkal külön-külön nálam jövünk össze. Szeretem a társasági életet, jó lesz újra találkozni mindenkivel.

Főzni és sütni is fogok, finomságokkal várom őket. Nálunk ez régi hagyomány, a karácsonyon át, a névnapokat is mindig megünnepeljük. Szeretjük meglepni egymást ajándékokkal.

Csepregi Éva
Kollégáival, barátaival és családjával is ünnepel születésnapja alkalmából (Fotó: Bánkúti Sándor)

Ha már szóba hoztad az ajándékozást. Bizonyára mindened megvan. Mégis van, amire vágysz?

Bajban vagyok, mert ilyenkor mindenki azt kérdezi, mit szeretnék. Utazni imádok. A szűk családban élményeket ajándékozunk egymásnak. Lehet az egy kozmetikai kezelés, egy masszázs, bármi, szerintem ezzel tudjuk a legnagyobb örömet szerezni. Kis lakásban lakom, nem fér már el semmi.

Mai napig lendületes és fiatalos vagy, szinte semmit nem változtál az elmúlt évtizedekben. Mi a titkod?

A Neoton repertoár kötelez, sugározni kell az életérzést, amennyire lehet, ennek meg kell felelni. Ez óriási mozgató erő. A koncertjeink dinamikusak. A 40 évvel ezelőtti dalokat el kell játszani a színpadon, és akkor vagyunk hitelesek, ha hatással vagyunk a közönségre. 

A ’80-as években nagyon mozgékony voltam a színpadon, ebből már sokat visszavettem. A korunknál fogva viszont nem szabad azt sugallni, hogy mi még húszévesnek érezzük magunkat.

Ezeket a hatásokat más eszközökkel kell elérni. Belülről jövő energiával, jókedvvel és derűvel tudjuk helyettesíteni. Legyünk őszinték, a popszakma a fiataloknak szól. A világ kicsit ebbe beleöregedett, mégis mindig tudunk adni valamit a közönségnek. A mi célunk is ez!

"Néha itt fáj, ott fáj"

Belülről is úgy érzed magad, ahogy mi látunk?

Előfordul, hogy kicsit fáradtabbak vagyunk, néha itt fáj, ott fáj, viszont amikor egy koncerten beindul a visszaszámlálás, érdekes módon mindenki életre kel.

Az adrenalin nagyon hatékony dolog. A problémákról nem szívesen beszél az ember, igyekszünk mi is karbantartani magunkat. (mosolyog)

„Addig zenélünk, amíg ki nem dőlünk, és amíg a Neoton életérzést tudjuk sugározni”

Több mint ötven éve állsz színpadon. Meddig lesz még Neoton?

Emlékszem, amikor 1972-ben a szomszéd néni megkérdezte: „Éva, most jó, beindult a karriered, sikeres vagy, de meddig lehet ezt csinálni?” Ennek nagyjából öt évtizede. Neki sem tudtam erre válaszolni. Látom a többieken, a közönségünkön, hogy ezt egy életen át kell játszani, hogy az ismert slágert idézzem. Valójában ez tényleg így van. Ebben hiszünk, addig zenélünk, amíg ki nem dőlünk, és amíg a Neoton életérzést tudjuk sugározni.

Csepregi Éva
Több mint ötven éve áll színpadon, és esze ágában sincs visszavonulni (Fotó: Végh István)

Nem mindenkinek adatik meg ekkora siker. De ha visszatekintesz az életedre, semmilyen hiányérzet nem maradt benne szakmailag és a magánéletedben?

A Fényszóró Kulturális Alapítványt 1995-ben hoztuk létre a barátaimmal a halmozottan sérült, intézetekben élő fiatalokért. Jelenleg is sok mindenen dolgozunk, de remélem, hogy jobban ki fog teljesedni ebben a munkám. És természetesen szeretném, ha megélhetném, hogy a kisunokámat magamhoz öleljem. 

Találkozhassunk még ebben az életben, hogy megismerhessem, mert hiszem azt, hogy a fiam Dávid és Dóri nagyszerű szülők lesznek.

Fantasztikus gyermeket fognak nevelni, és ebben én is szeretnék részesülni. (mosolyog)

Közeledik a életműkoncerted időpontja. Január 6-án a Papp László Budapest Sportarénában hatalmas bulira számíthat a közönség. Hogy álltok az előkészületekkel?

Az egyik legnagyobb ajándék számomra, hogy a Magneoton megjelentet egy piros bakelit lemezt, amit először a koncerten lehet megvásárolni. Mindenkinek szeretném dedikálni, ezzel még emlékezetesebbé téve azt a napot a közönség számára. Rengeteg próbán vagyunk túl, és ahogy közeledik, egyre nagyobb izgalom van bennem. Nem szeretném mindenről lerántani a leplet, de hogy lesznek meglepetések, látványos és szórakoztató lesz, azt garantálom.





 





Ezeket olvastad már?
Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás