„Egy nagyon boldog napon vagyok túl” – Csepregi Évát hatalmas megtiszteltetés érte





Hatalmas megtiszteltetés érte Csepregi Évát, ugyanis augusztus 20-a alkalmából Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott. Az énekesnő úgy érzi, ezt a Neotonban eltöltött éveinek és az alapítványa működtetésének köszönheti.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.08.18.
Módosítva: 2023.08.18.
Csepregi Éva kitüntetés Magyar Érdemrend Lovagkeresztje boldogság

Csepregi Éva óriási örömhírről számolt be csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán. Az énekesnő hatalmas elismerésben részesült, ugyanis átvehette a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetését. A Neoton Família sztárja a Metropolnak elárulta, nagy boldogsággal tölti el, hogy a sok munka gyümölcse beérett. Több mint ötven éves zenei pályafutása mellett huszonhét évvel ezelőtt egy saját alapítványt is létrehozott, mellyel a hátrányos helyzetű fiatalokon segít.

„Nagyon boldog vagyok, mert ez a kitüntetés azt jelenti számomra, hogy figyelemmel kísérik a munkásságomat. Azokat az éveket, amiket a Neotonban töltöttem el, és amit a Fényszóró Kulturális Alapítványom működésével létrehoztunk” – kezdte lapunknak az énekesnő, aki azt is elárulta, hogyan értesült az elismerésről.

Nagyon meglepődtem, amikor két héttel ezelőtt átvettem a levelet, amelyben az állt, hogy Orbán Viktor felterjesztésére, Novák Katalin jóváhagyásával nekem ítélték oda a kitüntetést.

Elmondhatatlanul örültem, és az elsők között a fiamnak és a menedzseremnek, Szalai Gabinak mondtam el a csodálatos hírt.

 

Csepregi Éva
Az örömhírt elsőként fiával és menedzserével osztotta meg (Fotó: Bánkúti Sándor)

„Jó érzés volt velük ünnepelni”

Csepregi Éva augusztus 17-én ünnepélyes keretek között vehette át a megtisztelő kitüntetést, ami azért volt különleges számára, mert rajta kívül egyetlen művész sem részesült most az elismerésben.

Meglepő volt, mert azt hittem, mások is lesznek ott a popszakmából, de egyedül voltam.

Viszont rendkívül érdekes emberek vettek körül: hősök, katonák, tűzoltók, orvosok, olyanok, akik fantasztikus dolgokat tettek az életükben.

Jó érzés volt velük együtt ünnepelni a Belügyminisztériumban. A csodálatos napot pedig egy Neoton-koncert zárta Tapolcán, ahol a többiek engem ünnepeltek”mesélte az énekesnő.

 

„Bearanyozta a napomat, ahogy Dávid velem örült”

Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid is az édesanyjával örült. Közösségi oldalán egy közös fotót is megosztott a nagy pillanatról.

„Gratulálok Édesanyám! ♥️ Szeretlek és végtelenül büszke vagyok Rád… mint mindig!” – írta a tehetséges zenész.

Az énekesnő lapunknak elárulta, Dávid az átadón nem volt jelen, fia szavai azonban megérintették.

„A kitüntetés és az elismerés mellett Dávid öröme nagyon sokat jelent nekem. Rengeteg kedvességet kaptam tőle, ami legalább akkora boldogság számomra, mint maga az elismerés. Bearanyozta a napomat, ahogy velem örült” – mondta Éva, majd hozzátette, hogy újabb öröm érte, augusztus 20-án, ugyanis először léphet a Tabánban színpadra.

A Tabán mindig egy olyan helyszín volt nekem, amiről azt gondoltam, soha nem lesz elérhető a Neoton számára. Egyszer nagyon régen voltam ott egy LGT-koncerten, de színpadon még sosem állhattam. Most végre ezt is megtörténik, hogy a kultikus helyen, a hatalmas tömegeket vonzó helyszínen énekelhetek” – árulta el.

 

„A pihenéssel még várnom kell”

Bár a nyárnak lassan vége, a Neoton naptára még hetekre tele van fellépésekkel.

Szeptemberben is rengeteg koncertünk lesz, ráadásul már elkezdődtek a munkálatok a január 6-i életműkoncertemre is, ami azért különleges számomra, mert pont édesanyám születésnapjával esik egybe.

Az alapítványommal is nagy dobásra készülünk, mert a zene útján szeptembertől szeretnénk a Pest megyei intézetekben élő gyerekeket fejleszteni és tanítani, nagyszerű zeneterapeuta kollégám, Sönfeld Mátyás segítségével. Mindig van tennivaló, és rendkívül nagy örömmel tölt el, hogy ezt észrevették. A pihenéssel még várnom kell, majd január végén, február elején szeretnénk elutazni, de még tervezgetjük az úti célunkat” – mondta az énekesnő.

Csepregi Éva
Az énekesnő már gőzerővel készül a januári életműkoncertjére – Fotó: Végh István

 





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: sosem látott felvételeket osztott meg a bennfentes

Házasság első látásra: sosem látott felvételeket osztott meg a bennfentes

„Polgárék nem lennének Polgárék, ha nem történne velük mindig valami” – a házaspár a New Orleans-i utazásáról mesélt

„Polgárék nem lennének Polgárék, ha nem történne velük mindig valami” – a házaspár a New Orleans-i utazásáról mesélt

"Már attól elfáradok, hogy nézlek" - brutális, amit Szandi a testével művel - Videó

"Már attól elfáradok, hogy nézlek" - brutális, amit Szandi a testével művel - Videó

III. Károly könyörög Meghannak, a hercegné azonban nem enged

III. Károly könyörög Meghannak, a hercegné azonban nem enged

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás