Micsoda megtiszteltetés! III. Károly király egyik első külföldi útja Erdélybe vezet a koronázása után





III. Károly királyra ráfér a kikapcsolódás, ezt pedig legszívesebben a szomszédságunkban, Erdélyben teszi. Úgy hírlik, az uralkodó hamarosan újra a mesés Zalánpatakra látogat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.23.
III. Károly király zalánpatak Erdély

Szívmelengető gesztus: III. Károly király egyik első külföldi útja Erdélybe vezet a koronázása után! Néhány hét múlva Zalánpatakon teszi tiszteletét a brit uralkodó.

Károly néhány hét múlva már uralkodóként tér vissza a szeretett faluba, a magyar személyzethez – Fotó: hirtv

A Daily Mail című brit lap úgy értesült, a frissen koronázott király júniusban Erdélybe, Zalánpatakra látogat majd. Információjuk szerint felesége, Kamilla királyné nem tart majd vele az úton. Károly évek óta visszajáró vendég az erdélyi faluban, ahol saját birtokot is vásárolt. Barátságos a magyar nyelvet beszélő személyzettel, most pedig egy botanikus barátja beszélt a brit portálnak a király terveiről.

A botanikus John Akeroyd elárulta, a Windsortól 2400 kilométerre lévő faluban Károly nagyon jól érzi magát:
Károly igazi békére talál Erdélyben. Van egy kis birtoka ott, kint üldögél, ott van előtte a toll és papír, valószínűleg dolgozik, de mégis kikapcsolódhat.
Amikor először sétáltam vele a lankákon, azt mondta: »ez az a táj, amit a gyermekkori könyveimben láttam, Grimm-mesébe illő: erdő, rét, legelő, szántó mozaikja!«

Néhány hete a HírTV stábja Károly erdélyi birtokán forgatott, a személyzet egyik fontos tagja, Tímár Éva házvezetőnő vezette körbe őket: megmutatta, hol alszik a király, s hogy melyik magyar szavakat ismeri már!


Tud már köszönni magyarul: »jó reggelt kívánok«, »jó éjszakát«. Minden este, ha megy el az ebédlőből, beköszön a konyhába” – mesélte büszkén Éva, aki Károly programját is ismertette:
Reggel 9-kor jön reggelizni, kint szokott lenni a reggeli a kemencénél. Reggeliznek 10 óráig, aztán elmennek, sétálnak. Délután visszajönnek, van az 5 órás tea, azt mindig ugyanott tartják. Este 9 órakor szokott lenni a vacsora bent az ebédlőben” – nyilatkozta akkor Éva.





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás