RETRO RÁDIÓ

Kulisszatitok: ezért röpködött egy ragadozó a színházban

A művészbejáró parkolójánál leparkol egy öreg autó, a sofőr pedig a karjára veszi utasát, aki ezen a napon történetesen fotómodellként mutatja meg tehetségét. Vera a harris, vérbeli ragadozómadár. Főállásban szívesen jár vadászatokra vagy bemutatókra, de ezúttal csak szállnia kellett, azt viszont egy előre meghatározott röppályán. Így készült az Újszínház legújabb plakátja...Megosztás
Szerző: Metropol
2022.03.05. 17:00
Teátrum

Ragadozómadár szállt a színpad felett és egy holló pózolt a kamerának. Az Újszínház bemutatóra készül, melynek címe: Czillei és a Hunyadiak. A plakáton elképzelés szerint a Hunyadi - házat jelképező hollóra az osztrákok címerállatára emlékeztető ragadozómadár támad. A fotózás nem volt egyszerű, de garantáltan felejthetetlen élmény marad a társulat számára.

Ez a plakát készült el a szárnyas művészekkel (Forrás: Újszínház)

Az ölyv és a holló

Összeszámolni is képtelenség, hány alkalommal reppent Vera, a vörösszárnyű ölyv a gondozója kezére, mire megszületett a kép. Ezután lépett színre a következő alkalmi művész,a holló. A gyönyörű és okos fekete madár kifogástalanul viselkedett a kamerák előtt. A társulat tagjainak nagyon tetszettek a madarak. Volt aki órákon át csodálta őket. Viczián Ottó színművész azonban karjára is vehette Verát, a harrist, ezzel régi álma vált valóra.

Viczián Ottó és Vera (Fotó: Újszínház)

„Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer a karomon tarthatom”

„Általában véve is szeretem az állatokat, a ragadozómadarakat különösen csodálom” - árulta el a Jászai Mari-díjas színművész, aki a darabban Czillei Ulrikot alakítja majd.„Láttam már madárbemutatót korábban, de álmomban sem gondoltam, hogy egy napon a karomon tarthatok egy ilyen lenyűgöző lényt.”

Vér, erotika, árulás

A nem mindennapi plakátfotó egy meglehetősen egyedi felfogásban színpadra állított színdarabot hivatott szimbolizálni. Vér, erotika és árulás egy vasvilág szorításában: röviden így lehetne jellemezni Csiszár Imre rendezését, aki a klasszikus királydrámát kiragadta a történelmi környezetből és egy alternatív világba helyezte azt.

A darab bemutatója március 11-én lesz, a főbb szerepekben Viczián Ottó mellett Gregor Bernadettet, Bátyai Évát, Almási Sándort, Bánföldi Szilárdot és Kazári Andrást láthatja majd a közönség.

Ezeket olvastad már?
Bochkor Gábor így reagálna Sáfrány Emese helyében: „Váltig tagadnék!”

Bochkor Gábor így reagálna Sáfrány Emese helyében: „Váltig tagadnék!”

Eddig titkolta, óriási veszteség érte Görbe Nórát

Eddig titkolta, óriási veszteség érte Görbe Nórát

Tóth Andi: „Meg lehet venni rólam a gyöngyöket”

Tóth Andi: „Meg lehet venni rólam a gyöngyöket”

„Ha hétfő, akkor takarítás, rend a lelke mindennek” – Tisztaságmániájáról vallott Horváth Gréta

„Ha hétfő, akkor takarítás, rend a lelke mindennek” – Tisztaságmániájáról vallott Horváth Gréta

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás