Külföldön már sztrájkkal fenyegetnek – a Fradinak brutális erőltetett menet kezdődött

Pihenő nem, csak javítási lehetőség jut bőven Dibuszéknak. Csúcsterhelés a topfutballtól a magyar meccsekig.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.
Fradi sztrájk európa-liga Orbán Willi Anderlecht

Tavaly 55 tétmeccset játszott a Fradi labdarúgócsapata, de idén sem vár sokkal több pihenő Pascal Jansen vezetőedző együttesének, sőt! Még csak szeptember van, de az Anderlecht elleni, idegenbeli vesztes (1-2) Európa-liga-nyitány már a 13. mérkőzése volt a magyar bajnoknak. És mennyi következik még?!

Dibusz Dénesék nem pihenhetnek: meccsek és utazások várnak a Fradira dögivel
Dibusz Dénesék nem pihenhetnek: meccsek és utazások várnak a Fradira dögivel Fotó: fradi.hu

Nincs megállás, se szusszanásnyi idő Dibusz Dénesék számára: Brüsszelből hazatérve máris az éllovas PAFC elleni hazai NB I-es csúcstalálkozó (vasárnap, 18.00) következik. A felcsúti vendégek után londoniak érkeznek az Üllői útra, az angol bajnokságban botladozó, csak 10. helyezett, mégis bitang erős Tottenham (jövő csütörtök, 18.45) lesz a következő El-ellenfél. Három napra rá, az előző szezonban ezüstérmes, a májusi kupadöntőn Fradi-verő Paks (jövő vasárnap, 18.00) sem ígérkezik könnyű ellenfélnek – és ez csak a következő bő egy hét programja. 

Jelen állás szerint még 36 tétmeccs biztos ebben a szezonban, azaz összesen 49 találkozó fix a Fradi focistáinak. Erre jöhet még pluszban, ha október végén, a Tiszafüred ellen továbbjutnak a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé – ha újra a döntőig menetelnek, akkor az további 4 találkozót jelent –, illetve, ha az Európa-ligában nem a január végi, AZ Alkmaar elleni utolsó alapszakasz-meccs lesz a végállomás, hanem a zöld-fehérek folytathatják a nemzetközi kupaszereplésüket.

Még több meccs várhat a Fradira is, máshol már sztrájk fenyeget

Vagyis az új rendszerű El-lebonyolítás miatt még a tavalyinál is sűrűbb lehet a Fradi programja (a második legrangosabb európai sorozatban 6 helyett idén már 8 meccs biztos a főtáblás résztvevőknek, utána a nyolcaddöntők, illetve az alapszakasz 9–24. helyezettjei számára előbb még egy oda-visszavágós rájátszás a 16 közé jutásért).
Az egyre növekvő meccsterhelés tehát egyáltalán nem csak a magyar csapatnak probléma. 

A közelmúltban Gulácsi Péter azzal hökkentett meg mindenkit a német Bundesligában, hogy az RB Leipzig első számú kapusaként maga jelezte: az egyre több mérkőzés miatt ideje az ő posztján is rotálni, azaz magától adna több lehetőséget a posztriválisának.

„Ismert, hogy a topfutballban őrületes a terhelés.

Teljesen megértem Rodrit, valóban nem sok választ el minket a játékossztrájktól.

„Nincs más választásunk, ami aggasztó” – mondta hasonló témában Gulácsi magyar válogatott- és klubbeli csapattársa, Orbán Willi a múlt heti, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.

Válogatott védőnk nyilatkozatának előzménye, hogy a Manchester Cityvel angol bajnok, Európa-bajnok spanyol Rodri a jövő nyári, 48 csapatos klubvilágbajnokságra is célozva elmondta: a túlterhelt profik sztrájkba léphetnek, ha az illetékesek nem korlátozzák a meccsek számát. A sors fintora, hogy a világ egyik legjobb középpályása a közelmúltban az Eb-döntőn is megsérült, majd bő másfél hónapnyi kényszerszünet után visszatérve, az Arsenal elleni múlt szombati rangadón keresztszalag-szakadást szenvedve az egész szezonra kidőlt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás