Meglepő fordulat, Gulácsi bejelentette: önként adná át a helyét új riválisának

Nehéz döntésre jutott a Bajnokok Ligája miatt. Gulácsi Péter első számú kapus ugyan Lipcsében, de jobbnak látná, ha nem mindig ő védene.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.08.28.
Gulácsi Péter Bajnokok Ligája RB Leipzig Kapus

Újabb adalék Gulácsi Péter sportemberi nagyságához: noha az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose mellette tette le a garast a Bundesliga-élcsapat első számú kapusaként, a magyar légiós egy nyilatkozatában felvetette a rotáció ötletét új riválisával, Maarten Vandevoordttal. Vagyis üdvözölné, ha az egyre több tétmeccsen a mezőnyjátékosokhoz hasonlóan kettejük is gyakrabban válthassák egymást a kezdő tizenegyben.

Gulácsi Péter józanul gondolkodik: túl sok a meccs, nem ragaszkodik mindenáron a fix kezdő pozíciójához
Gulácsi Péter józanul gondolkodik: túl sok a meccs, nem ragaszkodik mindenáron a fix kezdő pozíciójához         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 10 millió euróért (4 milliárd forint) igazolt, 22 éves belga tehetség – aki a Bajnokok Ligája korrekordereként védett a Genkben – valószínűleg az eddigi legerősebb ellenlábasa a 2015 óta Lipcsében szolgáló Gulácsinak. Mégis, 34 éves klasszisunk megőrizte az első számú kapus pozícióját, miután tavasszal parádés formában tért vissza hosszú kényszerszünetéből. Az 57-szeres magyar válogatott légiós most a mérkőzések folyamatosan növekvő számával magyarázta meglepő kijelentését:

– Néhány éven belül normális lesz, hogy a kapusokat is rotálják. Ezt az előző szezonban már láthattuk például a Leverkusennél, és 

bizonyos mértékig hasonlóra számítok nálunk is idén. Így kell kezelnünk a mind több meccset, van értelme a rotációnak

– érvelt Gulácsi.

Klubszinten a német Bundesliga és a Német Kupa, valamint a megújuló (és több mérkőzést számláló) BL-főtábla, a válogatottnál pedig ősszel 6 Nemzetek Ligája-meccs, jövő márciustól pedig már a világbajnoki selejtezők sorakoznak Gulácsi előtt. Lipcsei edzője korábban már leszögezte: noha ő az első számú kapus, Vandevoordt is többször kap majd játéklehetőséget, várhatóan például légiósunk válogatottbeli szereplései után. 

Gulácsi Péter a rotációra szavaz

Hogy pontosan miként fest majd mindez a gyakorlatban, arról egyelőre nincs döntés.

– Erről még nem beszéltünk, és nem is én döntöm el. Azt hiszem, annak van értelme, ha a szezon során dől el: éppen hogyan alakulnak az eredmények, milyen teljesítményt nyújtunk, mit mondanak a fizikai mutatóink? Nehéz ezt előre, mereven meghatározni – mondta Gulácsi Péter, hozzátéve: természetesen mindig, mindenki játszani akar, de szembe kell nézni azzal, hogy egyre nő a kapusok terhelése.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás