Világklasszist is lepipált Marco Rossi alapembere

Nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Gulácsi Péter tavasszal jobban védett, mint például Manuel Neuer. Orbán Willi is komoly elismerést vívott ki magának a Bundesligában.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.07.19.
Gulácsi Péter RB Leipzig manuel neuer magyar válogatott sportfogadás

Gulácsi Pétert csak a BL-döntős Dortmund és a német bajnok Leverkusen kapusai, Gregor Kobel és  Lukas Hradecky előzte meg a német Kicker tavaszi kapusrangsorában. A magyar válogatott lipcsei légiósa mögé sorolt német Manuel Neuerrel együtt, négyük a „nemzetközi klasszis” kategóriába kerültek a tekintélyes futballmagazinnál.

Gulácsi Péter és Manuel Neuer: tavasszal a magyar kapus jobb volt a német világsztárnál
Gulácsi Péter és Manuel Neuer: tavasszal a magyar kapus jobb volt a német világsztárnál           
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Gulácsi a Kicker rangsorában óriási sikert ért tehát el. Ez a besorolás annak tudatában még nagyobb elismerés, hogy a 2022 őszén súlyosan megsérült Gulácsi Péter február elején majdnem 1,5 éves kényszerszünet után tért vissza a Bundesligába. 

Gulácsi Péter bevetése volt a fordulópont

Azóta remekelt, 13 német bajnokin védte az RB Leipzig kapuját, ebből 5-ször gólt sem kapott. A bevetése előtt sorozatban három vereséget szenvedett csapata pedig vele veretlen maradt (9 győzelem, 4 döntetlen).

„A keresztszalag-szakadása után második számú kapusként kezdte a szezont, de a 20. fordulóban visszaszerezte a helyét a lipcsei kapuban. A teljesítménye a szilárd és a jó között mozgott, vele nem veszített több bajnoki mérkőzést az RB” – szól Gulácsi értékelése a Kickerben.

Ugyanitt, a belső védők listáján a 14. helyre (a nemzeti klasszisok közé) került a magyar válogatott másik lipcsei légiósa, Orbán Willi, aki szintén sérülés miatt hagyott ki bő négy hónapot, tavaly szeptembertől idén januárig.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás