Gulácsiékkal rengeteg pénzt kaszáltak az Eb-n

Milliárdos tételt kap az UEFA-tól az RB Leipzig. Gulácsi Péter és Orbán Willi csapatánál csak a Bayern München járt még jobban a Bundesliga klubjai közül.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.17.
Módosítva: 2024.07.17.
Gulácsi Péter RB Leipzig Orbán Willi Dani Olmo foci Eb 2024

140 millió eurót (55 milliárd forint) oszt szét az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Eb-n szerepelt focisták klubjai között, függően attól, hogy hány napot töltöttek a tornán és a felkészüléssel, és milyen erősségű bajnokságban szerepelnek. A német csapatok összesen közel 22 millió eurót (8,6 milliárd forint) kapnak ellentételezés gyanánt, közülük is a második legtöbbet Gulácsi Péter és Orbán Willi kenyéradója, az RB Leipzig kaszálja.

A friss Európa-bajnok Olmo (balra), Gulácsi, Poulsen és társaik után milliárdos tételt fizetett az UEFA
A friss Európa-bajnok Olmo (balra), Gulácsi, Poulsen és társaik után milliárdos tételt fizetett az UEFA – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 3,07 millió euróval (1,2 milliárd forint) gazdagodó lipcsei klubnál csak a Bayern München kap valamivel többet (3,28 millió euró – 1,3 milliárd forint) az UEFA-büdzséből. A szervezet játékosonként, naponta 10 ezer eurót (3,9 millió forint) ad a kluboknak, kezdve az Európa-bajnokság rajtja előtti 10. naptól a kiesés másnapjáig. Így a legtöbbet spanyol Eb-győztesük, Dani Olmo után könyvelhetnek el a lipcseiek. 

Az RB Leipzig minden eddiginél több, összesen 11 válogatott futballistát adott az Eb-re. Olmo kulcsjátékosa (és a torna társgólkirálya) volt az aranyérmet nyert spanyol válogatottnak; Xavi Simons elődöntőig jutott a holland csapattal; David Raum és Benny Henrichs a negyeddöntőben elvérzett német Nationalelf tagjaként; az osztrák Christoph Baumgartner és Nicolas Seiwald, a belga Lois Openda, a szlovén Benjamin Sesko, valamint a dán Yussuf Poulsen számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A mieinket erősítő Gulácsi, Orbán páros pedig a csoportkör után utazhatott pihenni.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás