Pofátlanság a köbön, Dárdai Pállal gúnyolódtak a berlini Eb-döntőn

Rég leváltották a Hertha éléről, mégsem hagyják békén. Kíméletlen szurkapiszkát kapott Dárdai Pál az Európa-bajnokság döntőjének szünetében.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.07.15.
Módosítva: 2024.07.15.
Dárdai Pál Hertha Leonardo DiCaprio foci Eb 2024 mém

Hál’ istennek a szünet után rendesen rákapcsoltak a csapatok, de a spanyol–angol Eb-döntő (2-1) első félideje kínosan eseménytelen kínlódást hozott. Nemhogy gólt, de még helyzetet sem láthattunk a labdarúgás világsztárjai sorától, a legnagyobb izgalmakat az angol védők erős hazaadásai okozták. Az első igazi kapura lövésig is a hosszabbításig kellett várni: Phil Foden a 46. percben tornászta a labdát éles szögből a rövid sarok felé (ott Unai Simón könnyedén fogta). A dögunalmas küszködés láttán egy német futballportál mégsem a főszereplőkből, hanem Dárdai Pálból csinált céltáblát.

Dárdai "terrorfocija" másodosztályú középcsapatként is Európa 25. legtöbb nézőjét vonzotta a Hertha meccseire
Dárdai „terrorfocija” másodosztályú középcsapatként is Európa 25. legtöbb nézőjét vonzotta a Hertha meccseire – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Pedig a párhuzamot legfeljebb az támasztotta alá, hogy Berlinben, az Olimpiai Stadionban játszották a meccset, ahol Dárdai már több százszor játszott, majd edzősködött a Hertha őskövületeként. A 11freunde mégis a nemrég leköszönt magyar edzőre asszociált a spanyolok és angolok emberkínzásnak is beillő „játéka” láttán.

„Hertha-szurkolók, akik egy évig Dárdai Pál terrorfutballját látták az Olimpiai Stadionban, és most a Gareth Southgate-féle terrorfutballt látják az Olimpiai Stadionban” – olvasható a Leonardo DiCaprio színészt ábrázoló mém alatt, nyilván arra utalva, hogy a tévé előtt ülő Hertha-drukkerek is hasonlóan ismerhették föl az első félidőben a számukra ismerős stílust.

Ez a csipkelődés nem csak azért nem elegáns, mert Dárdaival mint vezetőedzővel nem hosszabbított szerződést a Hertha (jelenleg arra vár, hogy imádott klubja bejelentse, szeptembertől milyen más poszton számít rá). Valóságalapja sincs, hiszen a német másodosztály 2023/24-es szezonjában a Dárdai dirigálta berlini csapat meccseire sok minden igaz volt, csak éppen az unalom és az eseménytelenség nem. A Hertha mérkőzésein esett a legtöbb gól a 18 csapatos mezőnyben; korábbi szövetségi kapitányunk – és három fia – gárdája szerezte a második legtöbb gólt (69-et, csak a bronzérmes Düsseldorf 72 előzte meg) és kapta a 6. legtöbbet, 59-et. Ráadásul a liga egyik társgólkirálya (Haris Tabakovic, 22 gól) és a kanadai táblázat másodikja, Fabian Reese (9 gól, 11 gólpassz – 20 pont) is a Dárdai-csapatból került ki. 

Ha annyira szenvedős lett volna a Hertha meccseit nézni, akkor a szurkolók aligha jártak volna átlagosan közel 51 ezren még a másodosztályban is, amellyel egész Európában a 25. legnépszerűbb futballcsapat volt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás