Dárdai Pál felesége főzte a pörköltet a magyarok meccsére

Szerencsés volt Veréb György egykori DVTK-kapuslegenda, hiszen sorsolás révén jutott belépőjegyhez a szerda esti német–magyar (2-0) futballmeccs előtt. Nem akárkivel nézte végig a találkozót.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.21.
labdarúgás Dárdai Pál Veréb György Euro 2024 foci Eb 2024

Szerencsés módon jutott ki a foci-Eb-re Veréb György korábbi kiváló kapus. A négy, a németek elleni mérkőzésre érvényes belépőt nem vásárolták, hanem egy korábbi MLSZ-sorsolásra jelentkeztek, és rájuk mosolygott a szerencse. Így aztán Veréb György a fiával, továbbá 23 éves, az egykori kapus Vanda nevű unokájával és fia sógorával utazott a labdarúgó-Európa-bajnokságra, és ha már arra jártak, meglátogatták a Mainzban élő Bódog Tamást. 

Fotó: Szabó Miklós

– Tamással igen jóban voltam amikor még aktív kapusedzőként segítettem vezetőedzői a munkáját Miskolcon – újságolja Mainzból Veréb, aki 287 NB I-es mérkőzésen őrizte a miskolciak kapuját, és két Magyar Népköztársaság Kupát is szerzett velük. – Ott volt velünk Dárdai Pali és felesége, Mónika is, akik éppen Mainzban vendégeskedtek. 

Ebédre kaptunk egy finom marhapörköltet. Az Dárdai egyik barátja, továbbá Mónika szakácsművészetének közös terméke.

A németektől elszenvedett 2-0-s stuttgarti vereség persze ennél kellemetlenebb emlék.

– A Gulácsi Péter kapuja mögötti lelátói részen, a szögletzászló környékén ültünk, jól láttam, amint Ilkay Gündogan az első hazai gól előtt – szerintem szabálytalanul – ellökte Orbán Willit, amit követően aztán az első gólt kaptuk. Ez meghatározta a meccs további menetét.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás