Gulácsi Péter új riválisa óriásit fog koppanni

Hadüzeneteket küld a még nyaraló magyar klubikonnak az RB Leipzig új tehetsége, Maarten Vandevoordt. Gulácsi Péter hétfőtől bizonyíthatja riválisa ellen, hogy övé a kapusposzt.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.18.
Gulácsi Péter Bundesliga RB Leipzig Kapus rivális

Hogy Maarten Vandevoordt kellő vagy túlzott magabiztossággal nyilatkozgat-e Gulácsi Péter helyzetéről, majd az őszi idényben kiderül. Egy biztos: a Genktől két évvel ezelőtt 10 millió euróért (3,9 milliárd forint) megvett, de csak most Lipcsébe hívott kapus nyilatkozatait a magyar klubikonnak címzett hadüzenetekként tálalja a német sportsajtó.

Gulácsi Péter az eddigi legerősebbnek tűnő vetélytársa ellen bizonyíthatja: még mindig övé a hely a lipcsei kapu előtt
Gulácsi Péter az eddigi legerősebbnek tűnő vetélytársa ellen bizonyíthat  Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsi Péter számára figyelmeztető: a 17 éves és 287 napos korában már a Bajnokok Ligája főtábláján védett (ezzel BL-korrekorder), mára, 22 éves korára pedig már 169 profi meccs tapasztalatával felvértezett belga rivális a jövő embere.

Az igazi kérdés, hogy a jelenben is lefőzheti-e a 2015 óta az RB Leipzig kapujából szinte kirobbanthatatlan, 34 éves magyar klasszist. Vandevoordtnak persze éppen ez a szándéka. A megérkezésekor azt mondta, hogy „nem tisztázott, ki lesz az első számú kapus, majd a felkészülés alapján kiderül, nekem mindenesetre ez a célom, amiért mindent megteszek”. Az első lipcsei hete után picivel – de tényleg csak picivel – már diplomatikusabb volt:

Ő egy nagyszerű kapus, nagy tapasztalattal. Tanulhatok tőle. Ő pedig tanulhat tőlem. Mindketten keményen fogunk dolgozni, aztán meglátjuk

– mondta most Gulácsi riválisa az Európa-bajnokság után kapott pihenője miatt egyelőre Caprin nyaraló, az edzéseket csak jövő hétfőn kezdő légiósunkról.

A klub ügyeiben járatos helyi sportújságírók kommentárjai szerint ugyanakkor egyelőre Gulácsi lesz az első számú kapus Marco Rose vezetőedzőnél. 

Gulácsi Péter élvezi az edző bizalmát

Az RB Leipzig szakmai vezetői a tavaszi szezonban mutatott remeklése után megegyeztek arról, hogy a magyar ikon elsőbbséget élvez. A példaképének a Bayern-sztár Manul Neuert tartó Vandevoordt is esélyt kap majd a bizonyításra és a meccsrutin megszerzésére új csapatánál. 

Gulácsi eddig legyőzött posztriválisai Lipcsében:

  1. Fabio Coltorti (svájci, 2015–16 – azóta visszavonult)
  2. Marius Müller (német, 2016–17 – most: Wolfsburg)
  3. Yvon Mvogo (svájci, 2017–20 – most: Lorient)
  4. Josep Martínez (spanyol, 2020–22 – most: Internazionale)
  5. Janis Blaswich (német, 2023–24 – most: ?)

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a belga tehetség elsősorban a kupamérkőzéseken állhat majd a kapu elé.

– Sok erős riválisom volt már Lipcsében. 34 éves vagyok, van még előttem néhány igazán jó év, és bízom magamban, hogy ezt a konkurenciaharcot is sikerrel vívom meg. Csak a teljesítmény számít – mondta korábban az új, számára mégis ismerős helyzetről Gulácsi, aki a 2022 őszi térdsérülése után felépülve, tavasszal jobb formában tért vissza a Bundesligába, mint valaha (13 bajnokiján veretlen maradt a csapata, 5-ször gólt sem kapott).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Gulácsi Péter legnagyobb védéseit a YouTube-on nézheted meg:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás