Megszólalt Gulácsi Péter edzője, máris óriási győzelmet aratott a magyar kapus

Az idei szezon kezdete előtt izgalmasnak tűnt a kapuskérdés az RB Leipzignél. Gulácsi Péter riválist kapott Maarten Vandevoordt személyében, Marco Rose vezetőedző azonban a magyar válogatott hálóőr számára kedvező hírekkel jelentkezett.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.17.
Gulácsi Péter Német Kupa Kapus Marco Rose Leipzig

Gulácsi Péter az előző idény tavaszi szezonjában visszakerült az RB Leipzig kezdőcsapatába. A kapuban rendre remek teljesítményekkel rukkolt elő, többek között neki is oroszlánszerepe volt abban, hogy a klub kiharcolja a Bajnokok Ligájában való indulást. A nyáron azonban komoly riválist kapott a 18-szoros belga U21-es válogatott Maarten Vandevoordt személyében.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter az első tétmérkőzésen is védheti az RB Leipzig kapuját Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 22 éves kapussal egyértelműen hosszútávra tervez a Leipzig, a szezon előtt azonban Marco Rose vezetőedző nehéz helyzetben volt, hiszen a 34 éves Gulácsi ismét top formában védett. Vandevoordt és a magyar hálóőr is kapott lehetőséget a felkészülési szezonban, ezt követően pedig Rose döntött és Gulácsit jelölte meg az első számú választásnak.

Mellette szólt a vezérszerepe a pályán (nem véletlenül csapatkapitány-helyettes), illetve a tavalyi nagyszerű formája. Ezt azt jelenti, hogy Gulácsi a bajnokságban és Bajnokok Ligájában fog majd védeni, Vandervoordt pedig a Német Kupát kapja meg, illetve Gulácsi válogatott kötelezettségei alatt számít majd rá Rose.

Gulácsi Péter felé töretlen a bizalom

Igen ám, de a Leipzig első tétmérkőzését a Német Kupában vívja majd augusztus 17-én, szombaton (15:30, Sport 1) az Essen ellen. Hiába a kupameccs, Rose most még nem szeretné átvariálni a csapatát, a Kickerben megjelent interjújában pedig világossá tette, hogy a hétvégén Gulácsival fog kezdődni az együttes névsora.

Mindig keressük és megtaláljuk majd azokat az időszakokat, amikor játékidőt adunk Maartennek. Nagyon elégedettek vagyunk vele is, és tudjuk, hogy be kell majd dobjuk a mély vízbe

 – próbált lelket öntetni fiatal kapusába Marco Rose.

Gulácsi 2015 nyara óta őrzi az RB Leipzig kapuját, eddig összesen 302 tétmérkőzésen lépett pályára a német együttesben.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás