Óriási elismerést kapott Orbán Willi és Gulácsi Péter

Fontos döntésre szánta el magát az új szezon előtt az RB Leipzig vezetőedzője. Orbán Willi és Gulácsi Péter remekül teszik a dolgukat.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.06.
Módosítva: 2024.08.06.
Orbán Willi Gulácsi Péter RB Leipzig csapatkapitány

Az új futballszezon közeledtével fontos döntést hozott az RB Leipzig vezetőedzője. Marco Rose ezentúl is leginkább két magyar válogatott játékosára támaszkodik: Orbán Willi marad a Bajnokok Ligája-főtáblás Bundesliga-élklub csapatkapitánya, Gulácsi Péter pedig a helyettese – értesült a Bild.

Tavalyelőtti sérüléséig Gulácsi Péter (szemben) volt a csapatkapitány, most Orbán Willi helyettese
Tavalyelőtti sérüléséig Gulácsi Péter (szemben) volt a csapatkapitány, most Orbán Willi helyettese lett – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Nem csoda, hogy Rose éppen rájuk hagyatkozik. Náluk régebben – már 11 éve, 2013-ban még a harmadosztályba igazolva – a dán Yussuf Poulsen szolgálja a csapatot. A vele ellentétben fix csapattagnak számító Orbán Willi és Gulácsi Péter 2015 nyarán, a Bundesliga másodosztályában csatlakozott a nagyra törő lipcsei projekthez. 

Orbán Willi és Gulácsi Péter marad a posztján

Edzőjük szerint a pályán nyújtott teljesítményükön túl mindketten a csapatkapitányi, illetve -helyettesi feladataikat is prímán ellátják, így a trénernek semmi oka nem volt változtatni a felálláson.

Orbán Williék vasárnap fejezték be az amerikai túrájukat, amelyen két angol Premier League-csapattal mérkőztek meg: a szintén BL-szereplő Aston Villát 2-0-ra legyőzték, a Wolverhamptontól ellenben 3-0-ra kikaptak. Szombaton, immár hazai pályán a Paris Saint-Germain ellen tartják az új szezon főpróbáját (ezzel a felkészülési meccsel még Lőw Zsolt pályaező 2018-as elengedéséért tartoztak a párizsiak), majd egy héttel később Essenben a Német Kupában már tétmeccs vár az RB Leipzig focistáira. A Bundesliga első fordulójában, augusztus 24-én a Bochumot fogadják.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás