Óriásit harcolt a Fradi, de vereséggel kezdett a főtáblán

Szoros meccsen szenvedett vereséget a Ferencváros az Európa-liga főtábláján. A Fradi csak szépíteni tudott, s 2-1-re kikapott az Anderlecht otthonában.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.25.
Módosítva: 2024.09.25.
Fradi Belgium magyar együttes

Huszonkilenc év után tért vissza a Ferencváros az belga Anderlecht otthonába. A brüsszeli lila-fehér csapathoz kötődik a magyar együttes történelmének egyik legfontosabb meccse: ellenük jutott be először a Bajnokok Ligája - akkor még 16-os - főtáblájára. A zöld-fehérek akkor 1-0-ra nyertek idegenben, majd itthon 1-1-es döntetlennel vívták ki a csoportkört. Az akkori hősök most közösen szurkoltak a mai csapatnak, nagy reményekkel ráadásul, hiszen a Fradi most is esélyes volt.

Fradi
Harcra kész Fradi érkezett Belgiumba Fotó: Adam Molnar

A mostani Anderlecht rossz formában, edzőváltás után, rengeteg sérülttel és pocsék talajon várta magyar ellenfelét az Európa-liga főtábla első találkozójára. A magyar együttesben is volt fontos hiányzó, a sérült Cebrail Makreckis helyén nem talált önmagára Botka Endre, Raul Gustavo helyére pedig Szalai Gábor állt be. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, s benne volt az is, hogy a Fradi előnnyel vonulhat szünetre.

Botka Endre több hibával játszott Fotó: Adam Molnar

A második félidőben az Anderlecht állva hagyta a Fradit, Verschaeren és Dollberg góljaival 2-0-ra vezettek a belgák, akik azonban később emberhátrányba kerültek. A Fradi izgalmassá tette a meccs végét, Angulo kiállítása után Traoré szépített.

Jövő héten folytatódik a Fradi harca

Egyenlíteni nem sikerült, a Fradi az Európa-ligában 2-1-re kikapott Belgiumban. Folytatás jövő csütörtökön idehaza a Tottenham ellen. 

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás