Győzelmet várnak, együtt szurkolnak az 1995-ös BL-Fradi hősei a mai csapatnak

Megkezdi a szereplését a labdarúgó Európa-ligában a Ferencváros. A zöld-fehérek olyan városban nyitnak, amelyhez pozitív emlékek kötik a klubot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.25. 16:30
Ferencváros európa-liga Anderlecht

A belga Anderlecht otthonában kezdi meg szerda este (21 óra, tv: M4 Sport) szereplését a magyar bajnok Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában. A zöld-fehérek történetük egyik legnagyobb európai kupasikerüket éppen a brüsszeli csapattal szemben érték el, 1995 augusztusában a Bajnokok Ligája selejtezőjében Zoran Kuntics góljával idegenben 1-0-ra győztek. A gólpasszt Lisztes Krisztián adta, és a Metropolnak elárulta, a mai napig élénken emlékszik a pillanatra.

Fradi-Újpest
A Fradi-tábor támogatására is szükség lesz Brüsszelben Fotó: Vasvári Tamás

"Abból az 1995-ös csapatból megpróbálunk ma többen összejönni, és együtt nézni a Fradi mostani, brüsszeli meccsét - mondta Lisztes. - Az 1995-ös belgiumi győzelmünk kapcsán leginkább arra emlékszem, hogy Mucha József pályaedző mennyire részletesen kielemezte, feltérképezte az Anderlechtet, mindent tudtunk róluk. Bevallom, életem egyik legemlékezetesebb gólpasszát adtam azon a mecccsen, amikor Kunticsot indítottam, előttem van a jelenet, az indítás, ahogy Zoran kapura tör, és ahogy a rövid sarokba lő. Történelmi sikert értünk el, hiszen a budapesti visszavágón kiharcoltuk a továbbjutást, és magyar csapatként először jutottunk a Bajnokok Ligája főtáblájára."

A mostani Ferencváros a holland Pascal Jansen irányításával százszázalékos a magyar bajnokságban, és a kupában is továbbjutott.

"A mai Fradira, nehéz meccs vár, hiszen az Anderlecht edzőt váltott, és egy ilyen csere általában pozitívan hat. Ettől függetlenül remélem, a Fradi nyerni fog vagy minimum döntetlenre végez. A Ferencvárosnak gyors csatárai vannak, akik képesek megbontani a belga védelmet. Egyre jobb formában van a csapat, kezdik elsajátítani azt a taktikát, amit Pascal Jansen szeretne megvalósítani." - zárta Lisztes.

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás