„Nehéz időket él meg a klub” – így várja a Ferencváros az első Európa-liga meccsét

A zöld-fehér mezes együttes szerda este (21:00, M4 Sport) az Anderlecht ellen kezdi meg Európa-liga szereplését. A Ferencvárostól kedden Philippe Rommens és Pascal Jansen nyilatkozott a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.24. 20:21
Ferencváros európa-liga Pascal Jansen Anderlecht

A Ferencváros győzelemmel hangolt a szerdai Európa-liga összecsapására, múlt pénteken 3-1-re győzte le idegenben az MTK-t az örökrangadón. A csapat ezután Brüsszelbe utazott, ahol az Anderlecht ellen mérkőzik meg (21:00, M4 Sport). A belga együttes nem a legszebb napjait éli, ezt Philippe Rommens és Pascal Jansen is kifejtette a keddi sajtótájékoztatón.

Ferencváros, Pascal Jansen
Pascal Jansen szerint nem feltétlen jelent jót a Ferencvárosnak az Anderlecht edzőváltása Fotó: Koncz Márton

Az Anderlecht az első hét fordulóban mindössze 12 pontot gyűjtött a belga élvonalban, a vezetőség emiatt menesztette Brian Riemer vezetőedzőt, az ideiglenes megoldás pedig David Hubert lett, aki múlt hétvégén 0-0-s döntetlennel kezdett.

"Jó visszajönni Belgiumba, igazából ez lesz az első alkalom, hogy profi meccsen játszom itthon. Rendkívül izgatott vagyok, és egy nagyon kemény mérkőzésre számítunk holnap, az Anderlecht az egyik legjobb belga csapat" - kezdte Philippe Rommens a sajtótájékoztatót, amit az Origo számolt be részletesen. A belga középpályás aztán kitért az Anderlecht jelenlegi helyzetére.

Erős csapatról beszélhetünk, tele minőségi játékosokkal, persze tudjuk, hogy nehéz időket él meg a klub, nemrég rúgták ki a vezetőedzőt. Az biztos, hogy a játékosok és az új edző motiváltak lesznek, meg akarják majd mutatni, mire képesek az Európa-ligában.

A Ferencváros pocsék állapotú pályán játszik

Az Anderlecht nemcsak a gyenge formával, hanem hazai pályája pocsék gyepminőségével is küzd. A Fradi edzője, Pascal Jansen szerint a keddi nap sokat segít majd a játékosainak abban, hogy szokják a körülményeket.

"A pálya mindig is nagyon fontos aspektusa a focinak, és hozzátartozik egy nagy csapat kvalitásaihoz is, hogy minden körülmények között mindent kihozzon magából. Ezért vagyunk ma itt, hogy alkalmazkodjunk, megnézzük milyen a pálya, de persze majd a holnapi állapotokon múlik elsősorban, hogy mihez kell majd alkalmazkodnunk a pálya talaja és az időjárás kapcsán” – mondta Pascal Jansen.

Az Anderlecht nemrég kirúgott edzője kapcsán Jansen úgy látja, hogy: "Mint mindig, fel kell készülnünk mindenre, de sajnos úgy alakult, hogy a klub egy héttel ezelőtt menesztette az edzőjét. Az egyetlen szerencsés dolog ezzel kapcsolatban, hogy egy mérkőzést megfigyelhettünk az új mesterrel, és ebből tanulhattunk, hogy mit szeretne, illetve össze tudtuk hasonlítani, hogy a korábbiakhoz képest mi változott. A korábbi edzőnek a legjobbakat kívánom, jó munkát végzett a csapatnál, amikor idejött, akkor nehéz helyzetben volt a klub."

A két együttes legutóbb 29 évvel ezelőtt találkozott egymással, akkor 1-1-es döntetlen született a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás