Újra villant a csúcsigazolás, idén még nem történt ilyen a Fradival

Örökrangadóval hangolt a Ferencváros a jövő heti, Anderlecht elleni Európa-liga összecsapásra. Az MTK elleni találkozó jó tempójú első játékrész után végül 3-1-es Fradi győzelmet hozott.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.20.
Fradi Varga Barnabás MTK magyar bajnokság

A 225. Örökrangadóval indult a labdarúgó NB I hetedik fordulója. A Ferencváros az MTK-hoz utazott. Előbbi szerette volna megőrizni hibátlan teljesítményét a bajnokságban, utóbbi pedig feledtetni akarta az elmúlt két vereségét. A hazai mezes együttes az első félidőben ugyan megszerezte a vezetést, de a Fradi fordítani tudott és 3-1-re nyert.

LAB_0622
A Fradi hármat rúgott az MTK-nak Fotó: Ladóczki Balázs

Az első 15 perc végén egy remek centerezés után Cristian Ramírez Kosznovszky Márkot buktatta a tizenhatoson belül, a büntetőt Bognár István értékesítette. Ettől azonban nem esett össze a Ferencváros, kilenc perc múlva Varga Barnabás fejesével egyenlített a zöld-fehér mezes együttes. A támadónak ez volt az első akcióból szerzett gólja a nyári Európa-bajnokságon történt súlyos sérülése óta. A címvédő átvette az irányítást, az első félidő hajrájában pedig fordítani tudott: Tosin Kehinde levágódó lövése Raul Gustavo elé került, aki nem hibázta el a ziccert.

A második félidőben kissé aláfagyott az iram, a kék-fehérektől Bognár, a vendégek részéről Varga veszélyeztetett. A 66. percben aztán megérkezett az NB I legdrágább igazolása, Matheus Saldanha, akinek ezúttal sem kellett sok idő a gólszerzéshez. Első helyzetét ugyan Demjén Patrik még védte, egy perccel később azonban már ő sem tudott mit tenni. A brazil támadó az előző héten 30 perc játék alatt duplázott a Budafok ellen a MOL Magyar Kupában.

A címvédő végül 3-1-es győzelmet aratott, az idei bajnokságban pedig még nem volt arra példa, hogy a klub egy találkozón három gólt is szerezzen. A Fradi legközelebb szeptember 25-én, szerdán játszik az Európa-ligában, ellenfele az Anderlecht lesz. Az NB I-ben majd szeptember 29-én, vasárnap a Puskás Akadémia ellen lép pályára. Az MTK-ra szeptember 28-án, szombat este a Debrecen vár.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás